SONGÜL KONAR

“YAPILAN DENETİMLERİMİZDE YOLDA BOZULMALAR OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Yapılan açıklamada Mustafa Helvacıoğlu şu ifadelerle söze başladı: “Bilindiği üzere; Muhtar Ali Çevikel caddemizin yapım çalışmaları için 9 Ağustos 2019 tarihinde ihalesini gerçekleştirmiştik. 3 Eylül 2019 tarihinde de yapım sözleşmesini imzaladık. Silindirle sıkıştırılmış beton yol kaplama çalışmalarımızı 11 Temmuz 2020 tarihinde başlattık. Bu çalışmalar 4 gün sürdü, bunun ardından da bir hafta kür bekleme süresi ile 23 Temmuz 2020 tarihinde yolumuzu trafiğe açtık. Ancak; sonrasında yapılan denetimlerimizde yolda bozulmalar olduğunu tespit ettik. Teknik şartname kapsamında da yapımı üstlenen firmamıza durumu raporlayarak bildirdik. Firmamız şartname kapsamında, konunun kendi sorumluluğunda olduğunu kabul etti. 2 gün önce de yolun tamamında söküm çalışmaları tamamlandı. Yolun söküm ve sökülen imalat için, şartname kapsamında, belediyemiz hiçbir ücret ödememiştir.” 

“DERTLERİ KEŞAN’A YAPILAN HİZMETLER DEĞİL, YAPILAN HİZMETLERE GÖLGE DÜŞÜRÜP SİYASİ PUAN ÇIKARTMAK”

Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nin yapım çalışmalarının kısa süre içerisinde biteceğini ifade eden Başkan Helvacıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şimdi; karayolları iş birliği ile yolumuzun yapımına tekrar başlıyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için, en hızlı ve etkili çözümü planlayarak caddemizde asfaltlama çalışmalarını başlatacağız. Çalışmalar en geç eylül ayının ilk haftasında tamamlanmış olacak. Görüldüğü üzere; Keşan Belediyesi’nin bütçesine ve vatandaşlarımızın her kuruşuna sahip çıkan bir anlayışla yolumuzu Keşan’ımıza kazandırıyoruz. Tabi biz vatandaşlarımızın geleceği, Keşan’ımızın kazanımları için mücadele ederken, dertleri Keşan olmayanların da yine mesnetsiz açıklamalarına şahit oluyoruz. Firmamız yolun yapımında teknik hata yaptı ve bu yanlışı üstlendi. Bizlerde halkın parasını koruyan bir anlayışla yolu teslim almadık ve ödeme yapmadık. Şimdi kamuoyuna soruyorum; halkımızın parasını koruyup, firmaya; “bu yolu yeniden yapacaksın ya da para alamayacaksın” dememizin nesi yanlış? Anlıyoruz ki; halkımızın parasını boşa harcamayıp iyi işler yapmamız burada fotoğraf çektiren arkadaşlarımız da yine hazımsızlık yaratmış. Aynı karanlık düşüncenin devam ettiğini gördükçe üzülüyoruz. Yani yapılan güzel işleri takdir etmemenizi, Keşan adına bir hayırlı olsun dememenizi anlıyoruz ama bakın, sizlere oy atanları da mahcup ediyorsunuz. Bunların derdinin Keşan olmadığını anlamak zor değil. Açın bakın bu arkadaşların sosyal medya hesaplarını, Keşan için yapılan işler ile ilgili bir tane paylaşımları bir tane olumlu düşünceleri, bir tane hayır duaları var mı? Siz Keşan Belediyesi’nin meclis üyesi değil misiniz? Burada yaptığınız gibi; yenilenen Muammer Aksoy, Garip Baba, Çifte Yel Değirmeni, Artı Çarşı, 19 Kasım Caddesi, Mustafa Fehmi Kubilay, İstiklal ve Paşayiğit Caddelerinde de fotoğraf çekilmenizi bekliyoruz. Ama dertleri Keşan’a yapılan hizmetler değil, yapılan hizmetlere gölge düşürüp siyasi puan çıkartmak. Bakın dikkat edin; demeç verdikleri haber sitelerinde, çıktıkları sosyal medyalarda, hatta kendi kurumsal hesaplarında bile tepki ve eleştiri alıyorlar. Buna rağmen halen vatandaşımıza kulak vermeyip ders almamakta kararlılar. Çalışmak fıtratlarında olmadığı için bizim yaptığımız çalışmalarımızı da “show” olarak adlandırmışlar. Bozulan yol kaldırılıp tekrar yapılırken, “halkın çekeceği çile ne olacak” diye sormuşlar. Benim vatandaşım sayenizde 30 senedir bozuk yolların çilesini çekti. Bu güzel yollarda hep birlikte yürümek için Allah’ın izniyle bir hafta daha katlanırlar siz hiç merak etmeyin. Onlar siyaset mühendisliği yapa dursunlar, biz vatandaşımız için hizmet edip, tarih yazmaya devam edeceğiz. Uydurma gündemler yaratmak için harcadığınız vaktin, hiç olmazsa yarısını Keşan için harcayın. Onları, halkımın vicdanına bırakıyorum. Ben onlara da Keşan’ımızın başarılarıyla gururlanma ve halkımızın sevinçleriyle sevinme duygusunun "nasip" olmasını diliyorum. Halkımız var olsun. Keşan’ımızın yolu hep açık olsun’’ dedi.

BELEDİYE KAZANIYOR

Daha sonra söz alan Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç: “Caddenin işçilik, serme, sıkıştırma, nakliye gibi işlemlerinin tamamı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak’’ ifadelerine yer verdi.

Mustafa Helvacıoğlu basın mensuplarının caddenin tekrar yapımının Belediye’ye maliyetinin ne olacağı yönündeki sorularını ise şöyle cevapladı “Karayolları Genel Müdürlüğü ile konuştuk, bütün malzemeler Karayolları tarafından karşılanacak. İhalenin rakamını firmadan aşağıya çekiyoruz, bu yolun parasını ödemiyoruz. Belediyemiz kazanıyor’’ şeklinde konuştu.