MEHMET AYTAÇ

Katılımın ücretsiz olacağı yarışma için Belediye Sanat Merkezi’nden yapılan açıklamada; “Resimler 35x50cm ebadında resim kâğıdı veya tuval üzerine çizilmelidir. Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttir. Yarışmaya katılan resimlerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış/ sergilenmemiş olup özgün bir çalışma olması gerekmektedir. Yarışmacılar eserleri paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, düzgün bir şekilde Keşan Belediye Sanat Merkezi’ne elden teslim etmesi gerekmektedir. Yarışmaya gönderilecek eserin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacak ve eserin arka yüzünün sol alt köşesine, eserin adı, öğrencinin adı soyadı, sınıfı, okulun adı, telefon numarası belirtilecektir” denildi.

Son katılım tarihi 11 Mart 2022 Cuma günü olarak bildirilen yarışmanın sonuçları ise 15 Mart 2022 Salı günü BSM’nin sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Birinciye profesyonel yağlı boya seti, ikinciye profesyonel akrilik boya seti, üçüncüye ise profesyonel sulu boya setinin hediye edileceği yarışmaya katılım sağlayıp dereceye giren ilk 20 öğrenciye de sürpriz hediyeler verilecek. Yarışmaya katılan öğrenciler, aynı zamanda Keşan Belediye Sanat Merkezi Resim Kulübü’nün bir parçası olarak çalışmaları çeşitli etkinliklerde Keşan sokaklarına renk katacak. Ayrıca yarışmaya katılım sağlayan tüm adaylar başarı belgesi ile ödüllendirilecek.