SONGÜL KONAR

“KADİR GECESİ’NDE PROGRAM DÜZENLENDİ” 

Keşan İki Minareli Çarşı Camii’nde iftardan sonra İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi’nde hatim ve Mevlit Programı düzenlendiğini belirten Yiğit, “Koronavirüs salgın hastalığı dolayısıyla kandil gecelerinde camiler kapalı olduğu için program, Keşan Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün facebook hesaplarından canlı olarak yayınlandı” dedi. 

Öte yandan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun da katıldığı programda İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit gecenin anlamı ile ilgili konuşma yaptı. 

Yiğit, Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığını mübarek Ramazan Ayı’nda bu yüzden Kur’an-ı Kerim’in daha çok okunduğunu ve okunan hatimlerin topluca duasını yapacaklarını ifade etti. 

“SADECE ÖĞLEN VE İKİNDİ NAMAZLARI İÇİN CAMİLER AÇILACAK” 

Camilerin ibadete açılacağı tarihle ilgili de bilgilendirmede bulunan Mehmet Yiğit, “29 Mayıs 2020 Cuma günü Türkiye genelinde sadece öğlen ve ikindi namazları için camiler açılacak. Daha sonra kademeli olarak devletimizin alacağı kararlara göre diğer vakitlerde de camilerimiz açılacak” dedi. 

“BAYRAM NAMAZI KILINAMAYACAK” 

Ramazan Bayramı namazının bu sene camilerde kılınamayacağını belirten Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyanet TV’de program yapılacağını ve bayram hutbesinin verileceğini ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yaklaşan bayramda evlerimizde olacağımız için anne ve babalarımız ve akrabalarımızla sosyal medya üzerinden ve telefonlarla bayramlaşma yapabileceğiz. Evlerimizde eş ve çocuklarımızla bayram havasını yaşayalım, kardeşlerimize telefonlarla hal hatır soralım. 24 Mayıs 2020 Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum.”