SONGÜL KONAR

Yaz mevsiminde altın satışlarının yanı sıra bir de gelinlik ve abiye kıyafetlerin de satışlarının artması kaçınılmaz oldu. Gelinlik alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler ve sezon hakkında bilgi veren Güneri Gelinlik İşletmecisi Yücel Güneri, gelinlere, gelinliklerini düğünden en az 15 gün önce seçmelerini tavsiye etti ve bu senenin tercih edilen gelinlik modellerinin, daha az kabarık gelinlikler olduğu bilgisini verdi.

“EN GÜZEL ANLARINDA BİR PAYIMIZ OLUYOR”

Gelinliklerini kendilerinden alan gelinlerin düğünlerine katılmaktan memnun olduklarını, en güzel anlarına ortak olmanın, heyecanlarını paylaşmanın güzelliklerini anlatan Güneri, “Düğün sezonu başladı. Bizim sektörde önümüzdeki üç dört ay yoğun geçecek. Bundan sonra her hafta düğün olur. Geçtiğimiz bayramda toplam 8 tane düğüne gittik. Gelinliğini bizden almayı tercih eden çiftlerin düğünlerinde bulunmaya çalışıyoruz. Çünkü en güzel anlarında bir payımız oluyor, dolayısıyla bir paylaşımımız oluyor. Bizi de yanlarında görmek istiyorlar, memnuniyetle katılmaya çalışıyoruz. Bu sene Helen tarzı gelinlikler daha çok ilgi görüyor. Helen tarzı gelinlikler çok kabarık değil, artık çok kabarık gelinlikler tercih edilmiyor. Genellikle A kesim ve elen tarzına talep var, bu yılın modası bu. Tercih edilen ürünler her sene değişiyor.” dedi.

“KEŞAN’DA DA MODELLER İSTANBUL’U ARATMAYACAK KADAR GÜZEL”

Gelinliklerdeki fiyat aralığı hakkında da bilgi veren Yücel Güneri, şunları söyledi:

“Gelinlik fiyatları şu an 2 bin 500 ve 7 bin TL arasında değişiyor. 5 bin TL’nin üzerinde para vermek isteyen çok çıkmıyor açıkçası. 5 bin TL’nin üstünde bir bütçe ayırmayı göze alan da zaten Keşan’dan alışveriş yapmıyor. İstanbul, İzmir’i tercih ediyor. Fakat rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim modellerimize bakmadan, Keşan’daki mağazalara bakmadan İstanbul’a gitmesinler. Keşan’da da modeller İstanbul’u aratmayacak kadar güzel. Fazla bütçe ayıramam diyene de 2 bin 500 TL civarında tavsiye edecek ürünlerimiz var tabi ki ve bunlar da güzel modeller. Zaten modelden ziyade gelinliğin geline uyması daha önemli. Her model her insanda farklı durur. Vitrinde görüp beğendiğiniz gelinlik, üzerinize giydiğinizde hoşunuza gitmeyebilir.”

“DÜĞÜNDEN EN AZ 15 GÜN ÖNCE GELİNLİĞE KARAR VERİLMİŞ OLMALI”

Güneri, gelinliğin kaç gün önceden alınmasının uygun olacağı ile ilgili bir soruyu da yanıtladı ve şunları söyledi: “Gelin hanımın istediği şeyi yetiştiremediğimiz zamanlar oluyor. O yüzden biz gelin adaylarımıza düğünden en az 15 gün önce kararını vermesini öneriyoruz. Sıcak ve anlık satışta tadilat konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Üç dört provada gelinliği tamamlamaya çalışıyoruz ve çok fazla içimize sinmiyor. Hele bizim içimize hiç sinmiyor. Çünkü biz işimizi gerçekten severek yapıyoruz ve mükemmel olsun istiyoruz.”

“AİLE BU ARTIŞTAN RAHATSIZ OLSA BİLE ÇOK FAZLA KAFAYA TAKMIYOR”

Sadece gelinlik olarak düşünmemek lazım, sünnet düğünü de işimizin büyük bir parçası diyen Güneri,

“Sünnet anneleri genelde somon rengi, bebe mavisi, pastel tonları çok tercih ediyor. İthal abiye dediğimiz abiyeler var, yurt dışından gelen abiyelerimiz var. Fiyatları dolar kuruna oranla değişiyor, dolayısıyla fiyatlarda da bir artış gözleniyor. Fakat ömürlerinde bir kere sünnet yapan aile bu artıştan rahatsız olsa bile çok fazla kafaya takmıyor, ‘bir defa sünnet yapıyorum’ diyor ve alıyor.” dedi.