HABER MERKEZİ

Bulgaristan–Burgas’da 26-27 Kasım 2020 tarihlerinde Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen AB Proje toplantısına Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Can Urgan, Genel Sekreter Erdem Başak, Proje Koordinatörü Kadir Can Tunç, Oda Muamelat Sorumlusu Burcu Avcu ve Oda Üyeleri ile birlikte Keşan TSO Heyeti katıldı.

Dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sürecinde bölgemizdeki ekonomik etkileri azaltmak ve üyelerin dış ticaretlerini arttırmak için yapılan Kardeş Oda Protokolü hakkında bilgilendirme yapan Özkaya, şunları kaydetti: “Covid-19 salgını tüm dünyayı olumsuz yönde etkiledi. Ekonomik olarak tüm sektörlere önemli ölçüde zararı oldu, ticari piyasalar oldukça geriledi ve toplumsal çalışmalar durma noktasına kadar geldi. Her ülkede salgının durdurulması ve azaltılması için birtakım önlemler alınmaktadır. Bizlerde gerek birey, gerek işletmeci ve gerekse bireyler olarak alınan tedbirler kapsamında yeni normal hayatımıza devam ettirmekteyiz. Bu kapsamda Bulgaristan ve AB ülkelerine yönelik olarak ekonomik alanlarda piyasaların genişlemesi, yeni pazarlara girişlerin yapılması ve mevcut yapılan ihracat rakamlarının arttırılması için Burgas CCI Kardeş Oda protokolü imzalayarak, işbirliğimizi resmi olarak gerçekleştirdik. Protokolümüz kapsamında Üyelerimizin gerek Bulgaristan, gerek ise AB ülkeleri ile yapabilecekler ticari faaliyetlerinde bizlerle iletişime geçerek, çeşitli katkılar sağlayabiliriz.”

Keşan TSO olarak faaliyetlere ve projelere yeni normal hayat koşullarına ara vermeden, arttırarak devam ettiğini belirten Özkaya: “Burgas CCI ile imzalanan protokolün yanı sıra birlikte yeni bir AB Projemiz için ilk tanıtım ve lansman toplantımızı gerçekleştirdik. AB Projemiz her bölgenin de ortak sorunu olan bölgesel turizm sektörünün, mevsimsel olarak uzatılarak 6-7 aya turizm sektörünün ticari faaliyetlerinin sürdürülmesi için ‘Alternatif Turizm Çeşitleri’ Projemizi iki odanın işbirliğinde, AB finansal fonu ile başlattık. Projemiz kapsamında Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezindeki doğal, tarihi, eğlence, su altı, bölgesel etkinlik ve diğer farklı tüm turizm sektörü çeşitleri göz önünde bulundurularak, yeni turizm rotaları ve destinasyonları belirlenerek yerli ve yabancı turistler için yeni alternatif imkanlar tanıtılacaktır. AB projemiz ve diğer tüm faaliyetlerimiz ile salgın tedbirleri kapsamında Keşan, İpsala ve Enez ilçelerimiz ve Bulgaristan-Burgas arasında turizm sektörününgelişmesi ve büyümesiiçinçalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.