BÜLENT SAYLAM

Sayıları her gün artan metruk evler ev sahiplerinin vefat etmesi ile sahipsiz kalıyor. Geriden kalan aile bireylerin ilgisizlikleri nedeniyle bakımsızlıktan damı çöken, iç döşemesi çürüyen evlere giren-çıkan belli olmuyor. Hal böyleyken en çok da metruk evlerin yakınında olan vatandaşlar bu kimliği belirsiz kişilerden rahatsız oluyor.

Keşan’ın hemen hemen tüm mahallerinde bulunan metruk evlerin yıkımları sürerken bir taraftan da metruk evlere yenileri ekleniyor. Büyük Cami Mahallesi Mahkeme Sokak’ta bir adet ile Rüstem Bayraktar Sokak’ta 2 adet olmak üzere 3 adet bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne kayıtlı olması nedeniyle herhangi bir işlem yapılamıyor.

DAR SOKAKTAKİ METRUK EV TEDİRGİN EDİYOR

Dar bir sokak olan Mahkeme Sokak üzerinde bulunan 3 odalı evin damının çöktüğü görülürken yakınında ikamet eden evlerin olması nedeniyle vatandaşlar tedirgin oluyorlar. Çoğu vatandaşın gelip geçtiği bu dar sokaktaki metruk evde bir an önce gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen vatandaş, sokaktan geçerken korktuklarını da ifade ettiler.

ESKİ MAHKEME BİNASI VE YANINDAKİ BİNA TEHLİKE SAÇIYOR

Daha önce de haberlerimizde yer verdiğimiz Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne kayıtlı bina, tehlike saçmaya devam ediyor. Bina çevresinde oturan vatandaşlar, binaya giriş çıkışların olduğunu ve mahalle halkı olarak tedirgin olduklarını belirttiler. Yetkililerin önlem almasını isteyen vatandaşlar, tarihi bir mekan olan Eski Mahkeme Binasının Keşan’ın eski yapılarından biri olduğunu ve Keşan’a kazandırılması gerektiğini söylediler. Mahkeme binasına yakın olan diğer bina da aynı şekilde mahalle sakinleri tarafından şikayet konusu oldu.