AYGÜL KONAR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun alışverişlerini genellikle yerel esnaftan yaptığını ve herkese örnek olması gerektiğini dile getiren Çakır, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapması konusunda çağrıda bulundu.

“ESNAF SALGININ SEYRİNİ BİLMEDİĞİ İÇİN ÖNÜNÜ GÖREMİYOR”

Mustafa Çakır, açıklamasının devamında üç harfli zincir marketlere değinerek, gereğinden fazla yaşanan bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin yerel esnafa bu konuda yardımcı olması gerektiğini dile getirerek, “Memleketimize bahar geldi. Yazın sıcaklığı ve bereketi hepimize umut olacak aşılama çalışmaları hızlandı. Tedbirlerle aşıyla Covid-19'u aşıyoruz. Sağlık için kolları sıvıyoruz. Sokaklar kalabalıklaşmaya başladı ama esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor. Ve eski günlerini özlüyor. Salgının verdiği hasarları atlatmak için uzun zaman gerekiyor. En büyük zorluk belirsizliktir. Esnaf salgının seyrini bilmediği için önünü göremiyor. İnşallah bu kötü günleri birlikte atlatacağız. Şehir içerisinde ve apartman altlarında, sahillerde üç harfli zincir marketler açılıyor. Gereğinden fazla yaşanan bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Yerel yöneticilerimizin yerel esnafa bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu alışverişlerini genellikle yerel esnaftan yapıyor bu herkese örnek olmalı. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü ticaretin zorluğunu çok iyi biliyorlar” dedi.

“ESNAFIN AŞI, HER SABAH AÇTIĞI DÜKKÂNININ BEREKET KAPISIDIR”

Günlerin uzaması ve iş dönüşlerinin geç olması sebebinden dolayı müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veremediklerini ifade eden Mustafa Çakır, “Esnaf bu şehrin onuru ve gururudur. Esnafın aşı, her sabah açtığı dükkânının bereket kapısıdır. Turizm mevsimin başlamasıyla sahillerde ve şehir içerisinde hiç değilse alkol satışlarının gece 22.00'den saat 00.00'a alınmasından yanayız. Günlerin uzaması ve iş dönüşlerinin geç olması sebebinden dolayı müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veremiyoruz. En azından kaybettiğimiz ciroların çıkartılması ve giderlerinizin karşılanması için bunların yapılması gerekiyor. Zincir marketlerin pazar günleri açılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Sigara ve alkol ürünlerinin, ekmek satışlarının buralarda satılmaması düşüncesindeyiz. Esnaf mahallenin kendisidir. Esnaf sokağının ve mahallesinin her zaman yanındadır. Her geçen gün birçok ürüne zam geliyor. Yaşanan zamların nedenini sorduğumuzda, firmalar hammaddeye gelen zamlardan ötürü artışların olduğunu bize söylüyorlar dolara endeksliymiş. Burada mağdur, esnaf ve tüketicidir. Salgının faturasını bizlere kesiyorlar. Esnafın ciro kaybının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Nefes kredisinin tüm esnaflara kullandırılmasından yanayız. Yaşanan zorlukların üstünden hep birlikte geleceğiz. İnanıyorum birlikte başaracağız. Hayatın ve normalleşmenin adı 1 Temmuz olsun. Herkese sağlık dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu.