HABER MERKEZİ

Türkiye’de son dönemde çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşandığını belirten Çakır, yaptığı açıklamada, “Ekonomik şartlardan ve bilinçsiz harcamalardan ötürü insanlar ağır bir borç yükü altına geriyor. İnsanlar, faiz ve borç kıskacı altında kalıyor. Borçlarını ödemek zorunda olan insanlar başka bir borca giriyor. Kısacası, borç, yine borçlanarak kapatılmaya çalışılıyor. Maaşla çalışan insanlar, gıda karşısında alım gücü her geçen gün düşüyor. Alım gücünün düşmesi nedeniyle, esnaflar olumsuz etkileniyor” ifadelerine yer verdi.

2008 YILINDAN BU YANA ESNAFA HİÇ CAN SUYU KREDİSİ VERİLMEDİ”

Yaşanan ekonomik sıkıntıdan esnafın olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren Mustafa Çakır, “Esnaf, Kurban Bayramı’nda biraz olsun nefes aldı. Esnaf, pandemi sürecinde büyük bir ekonomik kriz yaşamıştır. Esnafın tek kuruluş reçetesi, can suyu kredisidir. 2008 yılından bu yana esnafa hiç can suyu kredisi verilmedi. Bu kredilerden tüm esnaflarımız faydalanmalıdır. Kredilerin 6 ay ödemesiz, faizsiz ve uzun vadeli olmalı. Borca batan esnafımız kendisini çaresiz hissetmektedir. Türkiye genelinde kapanan esnaf sayısı sürekli artıyor. Esnaf, kira, sigorta, vergi ve prim borçları ödenemiyor. Yaşanacak iflaslar, işsizliğe neden olur. Verilecek kredilerle piyasa canlanacak ve giderler karşılanacaktır. Devletimizin bu konuda desteğini bekliyoruz” dedi.

Açıklamasının sonunda vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığına, pandemide, dördüncü dalganın yaşanacağına değinen Mustafa Çakır, bu kötü süreçten tek kurtuluşun aşı olduğunu, sağlıklı bir yaşam için herkesin biran önce aşılanması gerektiğini hatırlattı.