AYGÜL KONAR

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Keşan ilçe Müftüsü Mehmet Yiğit, şunları söyledi: “Uygulama geçtiğimiz akşam Keşan’daki tüm camilerde hayata geçirilmeye başlandı. Her akşam yatsı namazı öncesi koronavirüsü dolayısı ile evlerinde kalan vatandaşlarımıza moral desteği vermek için yapılan dua ve tekbirlere vatandaşların katılımını sağlayarak insanlarımıza manevi destek sağlanması hedefleniyor.”

Yiğit, önceki akşam başlatılan uygulamanın vatandaşlar tarafından takdir edildiğini, insanların evlerinin balkon veya pencerelerinden dualara ve tekbirlere iştirak ettiğini söyledi.

Mehmet Yiğit, 65 yaş üzeri evlerinde kalan ihtiyaç sahibi kimsesiz ve muhtaç olan vatandaşlara Keşan Kaymakamlığı’nca oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu”nda din görevlilerinin aktif olarak görev alıp, ev ziyaretleri yaptığını ifade etti.

Camilerden yapılan dua metni şöyle: “Amin. Ey bu okuduğumuz ezanların sahibi Yüce Rabbimiz. Sana sığındık. Kapına geldik. Ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine açtık. Peygamberlerin, mazlumların ve muhtaçların dualarına icabet ettiğin gibi şu anda yaptığımız dualarımızı kabul eyle Allah'ım! Bizleri umduklarımıza nâil, korktuklarınızdan emin eyle Allah'ım! Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inâyetini lutfeyle Allah'ım. Gazabından rızana, azabından affına sığınıyoruz. Bizleri muhafaza eyle Allah'ım! Şu anda huzurunda ellerini açarak âmin diyen kardeşlerimizi, iki cihanda aziz eyle Allah'ım! Her dalın mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış; çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah'ım! İlâhi Ya Rabbi! Hastalarımıza Şifa, dertlilerimize deva, borçlularımıza kolaylıklar nasib eyle Allah'ım! Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Allah'ım! İlâhi Ya Rabbi! Zor günlerden geçiyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eyle Allah'ım! Ya Rab! Bu zor zamanlarda, büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışan başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza yardım eyle Allah'ım. Bizlere taşıyamayacağımız ağır yükler yükleme Allah'ım! Ya Rabbi! Dünya imtihanımızı kolaylaştır, musibetler karşısında bilincimizi ve direncimizi artır, bizlere sabır ve metanet ver Allah'ım! İlâhi Ya Rabbi! Dünyada ve ahirette, mahşer gününde mahcup ve mahzun olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Allah'ım!”