HABER MERKEZİ

Bocuk Gecesi’nin sahne ve afiş konsepti ise Outlander dizisi 2. sezon kostümleri olarak belirlendi.

Bir Balkan geleneği olan ve Çamlıca köyünde 2004 yılından bu yana düzenlenen Bocuk Gecesi, pandemi nedeniyle son 2 yıldır düzenlenememişti. 15 Ocak 2022 Cumartesi gecesi yeniden düzenlenecek olan Bocuk Gecesi için önceki akşam, basın toplantısı düzenlendi.

Saat 19.00’da başlayan toplantıya; Çamlıca köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı, Çamlıca Muhtarlığı AB Proje Koordinatörü Tahir Demirel, aza Ersun Sezay Karani, bu yılki organizasyona destek veren Renkas Organizasyon yetkilisi Serkan Değirmencioğlu ile organizasyonda görev alan köylü kadınlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Tahir Demirel, Bocuk Gecesi için organizasyon çalışmalarının hız kazanmaya başladığını belirterek, “Bugüne kadar etkinliklerdeki sorunlardan yola çıkılarak imkânlar dahilinde çözüm üretilmeye çalışılıyor. Gelen misafirlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik tüm çözümler finansa bağlı. Pandemi sürecindeki bölge esnafının da durumu dikkate alındığında, gelen misafirlerimize, minimum bütçe ile hizmet vermek zorunda olacağız” dedi.

Demirel, 2022 organizasyonu için yoğun bir talep oluştuğunu kaydederek, tur şirketlerinin, organizasyon tarihi açıklamadan tur programlarına aldıklarını dile getirdi.

BU YAŞATILMASI GEREKEN BİR GELENEKTİR

Muhtar Arif Büyükyatıkçı da Bocuk Gecesi’nin bu yıl gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Pandemi nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen organizasyonla ilgili valimizle görüştük ve izin istedik. Sayın Valimiz de uygun gördü ve ‘Biz de destekçisi olacağız. Hazırlığınızı yapın ve daha sonra yeniden görüşelim.’ dedi. Bu yaşatılması gereken bir gelenektir. Valimizin desteğiyle, bu yıl da inşallah bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

BEKLENTİSİZ BİR ŞEKİLDE İÇERİSİNDE OLMAYI İSTEDİK

Renkas Organizasyon yetkilisi Serkan Değirmencioğlu ise “Bocuk Gecesi’ni de bir sosyal sorumluluk projesi ve bölgeye katkı anlamında değerlendirerek, beklentisiz bir şekilde içerisinde olmayı istedik. Buradaki arkadaşlar da bu ricamızı kırmadılar. Renkas Organizasyon olarak Bocuk Gecesi’nin hem daha kurumsal bir kimliğe kavuşmasını hem de bölge insanını daha fazla gelir sağlaması yönünde çalışmalarımızın içerisinde olacağız. Ben de bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar ile iş insanlarını bu organizasyona destek vermeye davet ediyorum. İnşallah güzel bir organizasyon olacak. www.bocukgecesi.com internet adresini daha aktif hala getireceğiz. Gerekli bilgiler ve duyuruları buradan yapacağız” ifadelerini kullandı.

KOSTÜMLER DİKİLİYOR

Kostümlerin, köydeki 5 kişilik ‘Altın Kızlar’ grubu tarafından dikildiğini ve çoğunluğu da geri dönüşüm malzemelerinden yapıldığını kaydeden Tahir Demirel, “Bu yılki konseptte 17. ve 18. yüzyıl kıyafetleri olduğu için süsleme materyalleri de bütçeye girdi. Metal düğme ve dantel süslemeler ile dizideki kıyafetlerin yakın model ve renkleri çalışıldı. Detaylar unutulmadı, örneğin; o dönemde fermuar icat edilmemiş olduğu için fermuar kullanılmadı” dedi.

BOCUK, DÜNYA GENELİNDE, DOĞA TAKVİMİ İLE İLİŞKİLİ 7 ETKİNLİKTEN BİRİSİ

Dünya genelinde doğa takvimi ile ilişkili 7 etkinlikten birisinin Çamlıca Bocuk Gecesi olduğunu ifade eden Demirel, “Coğrafyasında, kışın en soğuk gecesinin adı. Doğa takvimi ile ilişkili bir etkinlik. Türkiye’de yeni yılın ilk etkinliği Çamlıca Bocuk Gecesi. Bu da son yıllarda tur şirketlerinin ilgisini beraberinde getiriyor. Türkiye’deki çoğu üniversiteler ve akademisyenler etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye genelinden fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf kulüpleri her geçen yıl, etkinlikte artarak yerli ve yabancı basın ile TV kanalları etkinliğe büyük bir ilgi gösteriyor. Son yıllardaki etkinlikler ‘Günün fotoğrafı’ olarak dünyanın en yüksek tirajlı ajansları tarafından dünyanın dört bir köşesine ulaşıyor. Dünya genelinde doğa takvimi ile ilişkili 7 etkinlikten birisi Çamlıca Bocuk Gecesi’dir” diye konuştu.