HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 14.00 sıralarında, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İşçimen ve Selçuk Ataklı, Proje Yöneticisi Tahir Demirel, Haskovo Bölgesel Tarih Müzesi Müdürü Penko Dobrev, Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı Derneği Temsilcisi Milena Trendafilova ve iki kurumunun yetkilileri katıldı.

BULGARİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKI TURİZM FAALİYETLERİNİN VE ETKİNLİKLERİNİN DAHA DA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Toplantısının açılış konuşmasını yapan ve projenin sonuna gelindiğini belirten Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir projenin daha sonuna gelmekten ve sizlerle çalışmaktan dolayı gurur duyduk. “Çapraz Trakya Bağlantısı” adı altında oluşturulan proje kapsamında Enez Merkez, Keşan, İpsala’daki turistlik faaliyetlerle ilgili dijital harita çıkarıldı. 400 bin Euro’luk projede Haskovo Müzesi ve Bölgesel Kalkınma ve Girişimcilik Derneği ile beraber ortak yürüttüğümüz bu projede ilerleyen dönemlerde Bulgaristan ile Türkiye arasındaki turizm faaliyetlerinin ve etkinliklerinin daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bu son toplantımızla beraber mutlu sona gelmiş bulunuyoruz. Burada emeği geçen tüm çalışanlara odamız ve sizler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

BURASI BİZİM EVİMİZ GİBİ OLDU

Haskovo Bölgesel Tarih Müzesi Müdürü Penko Dobrev da, ilerleyen dönemlerde başka projelerde beraber çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Burası artık bizim evimiz gibi oldu.  Projemiz bitti ama ben bunun son olduğunu düşünmüyorum. Gelecekteki projelerde de birlikte olacağımızı inanıyorum. Büyük ihtimal çıkacak olan programa göre ya bu projenin üzerine bir şeyler inşa edeceğiz ya da yeni projelerle ortaklık devam edecektir. Şuanda 7 yıllık yeni dönem başlıyor. Bu 7 yıllık dönemde biz proje başvurusu yapabileceğiz. İlerde çalışabileceğimiz örnek bir proje fikri vermek istiyorum. Trakya bölgesi yalnız Bulgaristan Türkiye kısmını değil, Yunanistan’ı da kapsadığından dolayı 3 ülkeyi kapsayacak bir çalışma yapalım. Son olarak da misafirperverliğiniz için teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

HER İKİ BÖLGEYİ DE TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bölgesel İşbirliği Ve Kalkınma İttifakı Derneği Temsilcisi Milena Trendafilova açıklamasında, “Güzel bir çalışma ve güzel sonuçlanmış bir proje için kendimizi tebrik edebiliriz. Bu programın bir amacı var. Aynı zamanda iki sınır ötesi bölgesinin bir iş birliği sağlanması ve insanların birbirleriyle kaynaşmasıyla ilgili ben bunun üzerine değinerek proje bittiği için hatta artık üzülmeye bile başladım. Tüm grupla birlikte güzel bir iletişim içerisindeydik. Güzel bir çalışma oldu. Partnerlerimizin yöneticileri ve tüm çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.  Bu projede çıkan ürünlerle biz aslında her iki bölgeyi de tanıtmaya devam ediyoruz.  Dijital ortamda yapılan harita çalışmaları ve uygulamalarla birlikte artık Haskovo’da Keşan’ı daha iyi tanımaya başladılar. Önümüzde çalışmalarız da hem kültürel mirasın korunmasıyla ilgili ve hem de diğer yeni alanlarda çalışmaya devam edebiliriz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR TURIZMİ AÇISINDAN POTANSİYELLERİNİN FARKINDALIĞINA YÖNELİK ORTAK ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK

Tahir Demirel ise Keşan ve Edirne’nin turizm sektöründe tanıtımına yeni bir boyut kattıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Liderliğinde, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo  ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği Partnerliğinde yürütmüş olduğumuz Avrupa Birliği - Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı CB005.2.21.063 sayılı ve  "Cross-Thrace Connection”/ “Çapraz Trakya Bağlantısı” isimli projemizin Ortak Proje Yönlendirme Çalışma Grubu (JPS) Toplantısının dördüncü ve sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Projemizde oluşturulan “Bulut CBS Tabanlı Harita Bilgi Sistemi” çalışması ile, Haskovo, Edirne ve Keşan bölgelerinin, kültür turizmi açısından potansiyellerinin farkındalığına yönelik ortak çalışmaları hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile, Keşan ve Edirne’nin turizm sektöründe tanıtımına “Cross Thrace Connection” uygulaması ile yeni bir boyut katmış bulunuyoruz.”