HABER MERKEZİ

Törene Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muammer Gizlen katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen tören, Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Açılış töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kapalı alanda hazırladıkları Çarşamba Pazarı’nı Koronavirüs nedeniyle tedbirli şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün vatandaşlarımızı belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden ekranlara davet ettik. Gönül isterdi ki balkonlarda ve ekranlarda değil yan yana olalım; tokalaşalım, sarılalım, hep beraber olalım ama sağlık olsun. Açılışı bu şekilde gerçekleştirmek zorunda kaldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi önümüzde güzel sağlıklı günler yaşamamıza çok az zaman kaldı. Açılışımıza kamu kurumu temsilcilerimizi, siyasilerimizi ve vatandaşlarımızı davet edemedik. Onlar bizleri şu an ekranlardan izliyorlar. Vatandaşlarımızın yanımızda olduğunu çok iyi biliyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Gönüllerimizin bir olduğundan hiç şüphemiz yok” dedi.

“61 TEZGÂHLIK BİR KAPALI SEMT PAZARI OLUŞTURDUK”

Koronavirüs salgını döneminde en hassas olarak davrandıkları alanların semt pazarları olduğunun altını çizen Helvacıoğlu, “Keşan olarak hem cumartesi pazarımızda hem de semt pazarlarında müthiş derecede tedbirli davranıyor. Bu tedbirlerde görev alan ve duyarlılık gösteren belediye personelimize, esnafımıza ve vatandaşlarımızı gönülden alkışlıyorum. Esnafımız hem kendi hem de vatandaşlarımızın sağlığını düşünüyor hem de ekmeğinin derdinde. Keşan’da cumartesi ana pazarı ile Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri kurulan semt pazarlarımız ile Erikli ve Yayla’da kurulan pazarlarımız var. Salı semt pazarımızdan sonra Çarşamba pazarımızı da sokaklardan kurtardık. Daha önce tüm pazarlar sokaklarda kuruluyordu. 1 yıl önce dedik. Allah’a çok şükür bugünleri gördük. Keşan Belediyesi olarak dönemimizde pazarları sokaklardan kurtarıyoruz. 1 aylık bir çalışma ile 61 tezgâhlık bir kapalı semt pazarı oluşturduk. Çarşamba pazarımızı yeni Keşan’a yakışır bir şekilde hazırladık. Çarşamba pazarımızı Bilal Ergeç Parkı’mızın yanına, mahallemizin merkezine konumlandırdık. Pazarımıza girişlerimizi denetimli şekilde yapıyor, her girenin ateşini ölçüyor ve maske veriyoruz. Pazarımız bölge halkımıza hayırlı olsun. Keşan halkımız her şeyin en iyisine layık. Keşan’da daha iyi şeylerin olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Virüs bizim hızımı kesemez. Hizmete devam. Daha birçok iyi projemizi planladık. İyi projelerimizle 1 ay sonra vatandaşımızın karşısına gelmeye hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Mustafa Helvacıoğlu, bugünlerde pazara çıkan vatandaşların alışverişini hızlı şekilde yaptıktan sonra evlerine gitmeleri ricasında bulundu.   

“SAAT 21.00’DE HEPİMİZ CAMLARA VE BALKONLARA ÇIKACAĞIZ”

Helvacıoğlu, 3 bin aileye maske dağıttıklarını bugüne kadar da 40 bin maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “125 bin maskemizi de Kaymakamlığımız, Halk Eğitimi Merkezimiz ve Sosyal Hizmet Merkezimiz ile imalatına başladık. Bunları vatandaşlarımıza dağıtacağız. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız ne olur evlerinde otursunlar. Ramazan Ayı geliyor, herkese hayırlı uğurlu ve mübarek olsun. Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Yarın da (bugün) en büyük bayramlarımızdan olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız. 23 Nisan Atamızın bize miras bıraktığı TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılı. 23 Nisan’la ilgili olarak birçok etkinliğimizle vatandaşımız evde otururken sosyal medya ekranlarından karşısında olacağız.  Saat 21.00’de hepimiz camlara ve balkonlara çıkacağız ve İstiklal Marşımızı okuyacağız. En anlamlı dakikalar bu saatlerde olacak.” 

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra pazarı gezerek, esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.