AYGÜL KONAR

Vatandaşın sokak hayvanlarını unutmaması gerektiğini belirten Cebeci, herkesin kapısının önüne bir kap yemek bırakmasının insanlık görevi olduğunu hatırlattı.

“HERKES KAPISININ ÖNÜNE BİR KAP YİYECEK BIRAKABİLİR”

Bu dönemlerde daha da duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan Cebeci, “Kaç gündür sokaktayım, sahillere ve ara sokaklara yemek bırakıyorum. Sabah 07.00’den itibaren yemek dağıtımımıza başlıyoruz. Herkes kapısının önüne bir kap yiyecek bırakabilir. Bu dönemlerde daha da duyarlı olmak gerekiyor. Kimsenin kapısında yemek göremiyoruz, su göremiyoruz. Belediyenin besleme odakları var ama bugünlerde yeterli değil. Besleme odaklarının birbirine mesafeleri çok uzak. İnsanlar dışarı çıkmayınca hayvanların aç kalması normal. Esnaf hayvanları besliyordu. Yarım ekmeği bir defada yutan hayvan gördüm ve çok üzüldüm” dedi.

“İNSANLIK, İNSANLIĞIN NE OLDUĞUNU SINANARAK ÖĞRENİYOR”

Cebeci açıklamasını şöyle tamamladı: “İnsanlığımızı sorgulamak zorunda kaldığımız, gerçekten nelerin önemli olduğunu idrak etmeye başladığımız, insanlığımızın yeniden şekillendiği, duyarlılığın son derece arttığı bu sınav günlerinde, lütfen sokak hayvanlarını da unutmayalım. Sevginin, dokunmanın, temasın nasıl bir nimet olduğunu gördük, deneyimledik. İnsanlık, insanlığın ne olduğunu sınanarak öğreniyor. Lütfen sokak hayvanlarımızı aç bırakmayalım.”