SONGÜL KONAR

Cebeci açıklamasında, geçici yuvalarda kalan felçli kediler için yeni doğan, 0 numaralı bebe bezlerine ihtiyaç duyduklarını belirterek,“Geçici yuvalarda felçli kedilerimiz var, onlar için yeni doğan 0 numaralı bebek bezlerine ihtiyacımız var. Bize gönderilen bebek bezlerini geçici ailelere teslim edeceğiz” dedi.  

“BATTANİYELERE DE, MAMAYA DA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte barınakta kulübe, battaniye, yorgan ve mama ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Cebeci, sözlerine şöyle devam etti: “Kış ayları yaklaşıyor. Barınakta kulübelerimiz dağıldı. Tamir etmekle nereye kadar gider bilemiyoruz. Kış geliyor, can evimizde köpek kulübelerine ihtiyacımız var. Vatandaşlar eğer ellerinden gelen imkânları varsa bize bu konuda yardım etsinler istiyoruz. Battaniyelere de, mamaya da çok ihtiyacımız var. Esnaf vatandaşımızdan ayda bir de olsa mama yardımı yapmalarını umut ediyoruz. Artık bir torba mamaya dahi ihtiyacımız var. İki esnaf bir olup, mamayı ortak alsalar bize faydaları olur. Vatandaşımızın, esnafımızın zor durumda olduğunu biz de biliyoruz. Herkes ile beraber geçirdiğimiz bu zor zamanları hayvanlarımız da geçiriyor. Tek bir kişi değil ki üç kişi birlikte ortak alabilirler mamaları. Vatandaş evlerinde kullanmadığı eski battaniye ve yorganları çöpe atmak yerine barınağımıza getirebilir. Sanayide bir sürü tahta atılıyor, tahtalar atılmak yerine kulübe yapılabilir onlardan. Çok lüks bir şey beklemiyoruz, kışın canlarımız içlerinde rahat edeceği kulübeler olsun yeter. Kulübelerimiz eskidi, kırıldı. Kış geliyor canlarımızı korumamız gerekiyor.”

“HAYVAN SEVERLER OLARAK ÇOĞALMAK İSTİYORUZ”

Zor durumda olanların sadece insanlar olmadığını, hayvanlarında zor durumda olduklarını hatırlatan Cebeci, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Bize mama alan, battaniye, yorgan getiren esnafı, kulübe yapan esnafı sayfamızda paylaşıyoruz. Yardım eden insanlarımızın isimlerini duyurmuş, reklamını yapmış oluyoruz. Yardım eden insanlarımız, diğer insanlara örnek teşkil etmiş olur. Hayvan severler olarak çoğalırız, çoğalmak istiyoruz. Bu zorlu yaşamda, sadece zor durumda olan bizler değiliz, hayvanlarımız da zor durumda. Bakın sahillere, belediye ne kadar odak noktası yaparsa yapsın hayvanların gruplaşması var. Odak noktasına diğer hayvanları sokmuyorlar. Biz de birbirimize yardımcı olmak amacıyla, sağa sola koyuyoruz. Biz hayvanlarımız için süt alıyoruz, süte su katıp veriyoruz. Evde bayat ekmeklerimizi biraz süt, biraz su ile karıştırıp onlara yediriyoruz. Hayvanlarımızın bunlara çok ihtiyacı oluyor. Vatandaşımızın evinde yemediği bayatlamış ekmeğe de, kullanmadığı atacağı battaniye ve yorgana çok ihtiyacımız var. Tüm canlılara sahip çıkmak bizim insanlık vazifemiz. Bunu unutmamalıyız. Canlılarımızı koruma altına hep beraber alacağız. Bu Keşan’ın en güzel yüzü olmalı.”