AYGÜL KONAR

Hayvanların su ve mamaya ulaşmakta insanlar kadar şanslı olmadığını dile getiren Sevinç Cebeci, özellikle yoğun sıcakların yaşandığı yaz aylarının, hayvanların insanlara en fazla ihtiyaç duyduğu dönem olduğunu söyledi.

“SOKAKTAKİ HAYVANLARIN BİZE İHTİYACI VAR”

Sıcak havalarda hayvanları mamasız ve susuz bırakmamamız gerektiğini dile getiren Cebeci, “Havalar çok sıcak ve pandemi sürecindeyiz. Biz musluktan su doldurup içebiliyoruz ya da gidip marketten su alabiliyoruz ama hayvanların böyle bir şansı yok. Sokaktaki hayvanların bize ihtiyacı var. Onların ulaşabileceği kapı önüne, açık olan esnafın önüne, çöplerin kenarındaki temiz yerlere su kabı koyalım. Kedi, köpek, kuş, kaplumbağalar bu kaplardan su içiyor. Hayvanları susuz, mamasız bırakmayalım. Zaten duyarlı milletiz ama bu sıcak günlerde biraz daha duyarlı olalım. Lütfen herkes kapısının önüne bir kap mama, bir kap su koysun” diye konuştu.

“BIRAKTIĞINIZ BİR KAP SU İLE BİR SOKAK HAYVANININ HAYATINI KURTARABİLİRSİNİZ”

Kedi, köpek ve kuşlar için suyun hayati önem taşıdığını bir kez daha vurgulayan Cebeci, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim kadar sokak hayvanlarının da bu dünyada yaşamaya haklarının olduğunu unutmayalım. Eğer herkes bu konuda duyarlılık gösterirse sokakta aç ve susuz hayvan kalmaz. Sıcak yaz günlerinde sokakta hayvanların susuzluk çektiğini görüyoruz. Vatandaşlarımız bu bilinç içerisinde davranırlarsa susuzluk çeken sokak hayvanı görmeyiz. Susuz kalmış bir sokak hayvanının bıraktığınız kaptan su içtiğini görmek sizi mutlu edecektir. Kedi, köpek ve kuşlar için su hayati önem taşıyor. Bıraktığınız bir kap su ile bir sokak hayvanının hayatını kurtarabilirsiniz. Onlar da bizim gibi can taşıyor. Susuyorlar ama söyleyemiyorlar. Hassasiyet gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”