AYGÜL KONAR

Çevikel, GÜNEKAB Çevre Mühendisi ve Müdür Vekili Serbay Aksu ile GÜNEKAP Personeli Sergen Çıkıkçı'nın ziyaretinde avcılara önemli uyarılarda bulundu. 

GÜNEKAB'ın Paşayiğit Mahallesi'ndeki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde kurulan tesisinde metan gazından elektrik üretimine başlandığını vurgulayan Hakan Çevikel, elektrik üretimi için balon kullanıldığını da hatırlatarak, bölge avcılarına bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

“AVCILARIMIZIN BU BÖLGEDE AV YAPMAMALARINI RICA EDIYORUZ”

Bahse konu proje nedeniyle Keşan Avcılar Kulübü Derneği olarak gurur duyduklarını belirten Çevikel, “Metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesiyle bölgenin enerji üretimine katkı sağlanıyor. Bu üretim tesisinde metan gazının biriktirildiği büyük bir balon var. Merkez Av Komisyonu'nun daha önce aldığı kararlar nedeniyle bu bölgemiz ava açık bölge olsa da, avcı arkadaşlarımızdan, metan gazının biriktirildiği balona zarar verilmemesi için avcılarımızın bu bölgede av yapmamalarını rica ediyoruz. Hem kendi sağlıkları ve can güvenlikleri için, hem de bölgedeki insanların can ve sağlık güvenliği için bölgede av yapılmaması doğru olacaktır. Son derece tehlikeli bir gaz olan metan gazı dikkate alınmalı. Yakın zamanda da Edirne Valiliğimiz gerekli önlemleri alacaktır. Bu konuyla ilgili GÜNEKAB yönetiminin ilgili yerere müracaatlarının olduğunu biliyoruz. Avcılarımızın, can ve sağlıkları için bu bölgeye çok yaklaşmamalarını rica ediyoruz” diye konuştu.