MEHMET AYTAÇ

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve CHP Yenimuhacir Belde Başkanı Ahmet Oğuz dün Keşan’a gelerek partililer ve halk ile buluştu.

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ile CHP’li belediye meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri ve çok sayıda partili tarafından parti lokalinde karşılanan CHP heyeti, burada açıklamalar yaptıktan sonra esnaf ziyaretlerinde bulundular.

PEKCAN: “ÜZERİNE TİTREDİĞİMİZ BİR İTTİFAKIMIZ VAR”

Partideki buluşmada ilk olarak söz alan CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, CHP’nin Edirne örgütü olarak bu kadar çok seçilmiş insanla neden burada olduklarını açıkladı. Hükümeti, eğitim, sağlık, tarım, ekonomi ve adalet sistemi özelinde eleştiren Recep Pekcan, şunları söyledi: “Yıllar önce bu ülkede bir eğitim eşitliği vardı, fırsat eşitliği vardı. Parası olsun olmasın herkes eğitim alabiliyordu. O zaman dershaneler, özel eğitim ve özel okullar yoktu. Şimdi eğer paranız varsa, eğer çevreniz varsa bu ülkede eğitim alıp bir şey olabiliyorsunuz. Artık bir köyden çıkıp Aziz Sancar olmak çok zor. Artık bir köyden çıkıp vali olmak çok zor. Yıllar önce bu ülkede sağlık sektöründe günlerce, haftalarca randevu beklemiyorsunuz. Bir şekilde tedavinizi olabiliyordunuz. Eczaneye gittiğinizde ilacınızı alabiliyordunuz. Ama şimdi randevu alamıyorsunuz, tedavi olamıyorsunuz, vefat ediyorsunuz ya da karnınızda çocuğunuzu kaybediyorsunuz. Yıllar önce güvendiğimiz bir adalet sistemimiz vardı. Başımıza bir şey geldiğinde ya da bir sıkıntıya düştüğümüzde hakimlerimizin, savcılarımızın tarafsızca karar verebileceğini düşünüyorduk. Ama geldiğimiz günde bununla ilgili kaygılarımız var. Yapılan kamuoyu araştırmalarında hukuk ve adalet sistemine olan güven yerlerde sürünüyor. Yıllar önce ekonomik olarak çok fazla sorunumuz yoktu. Belki çok para kazanmıyorduk ama asgari ücretle onlarca küçük altın alabiliyorduk. Şimdi üç tane alabiliyoruz. Yıllar önce köyde çiftçimizin ürettiği her şey para yapıyordu. Gübre buralarda değildi. Hatta dışarıda çalışan çocuklarını, köyde yaşayan aileler bir şekilde destekliyorlardı. Şimdi köylümüz traktörüne mazotunu koyamıyor. Köylümüz gübre alamıyor, köylümüzün ürünü para yapmıyor ve köylümüz boğazına kadar borca batmış vaziyette. Esnafımızın hayatını sürdürebiliyordu, alışverişini yapabiliyordu. Elektrik faturasını, kirasını ya da yakıt masrafını öderken sıkıntısı yoktu. Ama şimdi elektrik faturaları kiranın üstüne çıktı. Esnaf kazanamaz, kirasını ödeyemez hale geldi. Hükümetin verdiği destekler yalnızca kredi oldu. Şimdi kredi de ödenemiyor. Yıllar önce bu ülkedeki yollar bize aitti. Köprüler, fabrikalar bize aitti. Yeni fabrikalar yapılıyordu. Geldiğimiz günde hepsi satıldı ve yıllar önce de bir beşli çete de yoktu. Şimdi bir de beşli çetemiz var. Buraya gelme nedeni, sistemle bu kadar çok oynanmasıydı. Başkanlık Sistemi diye bize özgü olan ve ne olduğu belli olmayan partili cumhurbaşkanının olduğu bir sistem getirildi. Yetmez ama Evetçi’ler desteklediler ve böyle bir noktaya geldik.

“EĞER BİR SIKINTINIZ VARSA BEN BURADAYIM”

Kısa bir süre önce Ankara’da bir toplantı yapıldı. Bizim üstüne titrediğimiz bir Millet İttifakı var. Bu ittifak bir birlik halinde büyümeye çalışıyor. 6 genel başkan bir araya geldiler ve bu ucube sistemin değişmesi için parlamenter sistemin gelmesi için, çocuklarımızın rahat bir şekilde okuyabilmesi ve sağlık sisteminin düzelmesi için yapılması gereken demokratik sistemin kurulması için bir araya geldiler. Bugünden itibaren hepimiz bir araya gelerek Edirne’nin her ilçesinde, merkezde bizim birlik olduğumuzu, beraber çalıştığımızı ve halkımıza hep beraber ulaştığımızı gösterme zamanımız. Buradaki toplantının ardından Keşanlı esnaflarımızla buluşacağız. Eğer bir derdiniz sıkıntınız var ise Keşan’da ben buradayım. İstediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum.”

PEKCANLI: “ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ”

Pekcan’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Pekcanlı ise şunları söyledi: “CHP İl Yönetimi olarak, özellikle belediye başkanlarımızdan gelen taleple daha fazla çalışarak sadece ittifakın masada oturan 6 genel başkana güvenerek değil kendimiz de bir şeyler yaparak, işimizi gücümüzü bırakarak tek derdimiz ülkenin geleceği için buradayız. Bugün belediye başkanlarımız, yerel yönetimlerle alakalı işlerini bıraktılar ve Keşan’da toplandık. Bu program diğer ilçelerimizde de devam edecek.”

GAYTANCIOĞLU: “CHP’NİN ÜLKEYİ KURMA SORUMLULUĞU VARDIR”

Pekcanlı’dan sonra Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu söz aldı. Gaytancıoğlu şöyle dedi: “CHP laf üretmiyor, iş üretiyor. Halkımızın sorunlarını yerinde birebir tespit edeceğiz. Bu, partimizin, genel merkezimizin aldığı bir karar değil. Biz kendi içimizde, il örgütümüzle hep beraber, mümkünse her iki haftada bir ilçeye gidererek, tüm seçilmişlerle beraber gezeceğiz. CHP, kahve köşelerinde konuşmalar yapan bir parti değildir. Saha dolaşan bir partidir. Halkın içinde olan bir partidir. Ülkeyi kurma sorumluluğu vardır. Ülkenin içinde bulunduğu durumu da görerek, gözlemleyerek her alanda geliştirdiği politikaları halka birlikte çözecektir. AKP’nin bir gündemi var ve bu günden halkın gündemiyle kesinlikle uyuşmuyor. Halkın gündeminde yoksulluk var, işsizlik, hayat pahalılığı var, geçim sıkıntısı var. İnsanlar evlerine ekmek getirmekte zorlanıyorlar. Bu halkın gerçek gündemidir.”

GÜRKAN: “MECLİS ÜYESİ ARKADAŞALRIMIZ İKTİDARDAYIZ GİBİ ÇALIŞIYOR”

Gaytancıoğlu’dan sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuştu. Keşan’ın Edirne için önemine değinen Gürkan; “Keşan bizim için her zaman önemini, değerini koruyan bir bölgemiz. Keşan tek başına bir ilçe değil, bir bölge aslında Edirne için. Edirne’nin güneyini kapsayan, güneyin merkezi dediğimiz, güneyi birleştiren, bütünleştiren ağırlıklı bir merkez” dedi.

Gürkan şunları söyledi: “Kuşkusuz, buradaki ilçe örgütümüz, gençlik ve kadın kollarımız, partililerimiz, partimize gönül veren sosyal demokrasiye gönül veren yurttaşlarımız burada çalışmalarımızı sürekli anlatmaya devam ediyorlar. Ama biz istedik ki CHP’nin tüm seçimlileri olarak Keşan’a gelelim, Keşan’da esnafımızı gezelim. Hem yaptıklarımızı, hem yapmak istediklerimizi hem de Keşanlı yurttaşlarımızın dertleri ile dertleşip, onları önümüzdeki dönemde nasıl çözeceğimizi birlikte paylaşalım. Burada 2019’daki yerel seçimlerde çok az bir oy farkıyla da olsa belediyeyi kaybettik ama belediye meclisindeki CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız biz belediyede iktidardayız gibi çalışmaya devam ediyorlar. Ben kendilerini kutluyorum. Demokrasilerde bazen halk sizin yetkilerinizi bir noktaya kadar verir bir noktadan sonra kısıtlayabilir. Halkın iradesine hep saygılı olduk, bundan sonra da saygılı olmaya devam edeceğiz. Keşan Belediye Meclis üyelerinin yaptığı çalışmalar, önümüzdeki dönemde 2024’ten itibaren Keşan’da nasıl bir yerel yönetim olacağının da ipuçlarını, sinyallerini bize veriyor. Halkı düşünen, halktan yana olan ve halkın istek ve taleplerini dikkate alan, onlarla paylaşarak geleceği tasarlayan bir yönetime tekrar Keşanlılarla buluşturacağız. Buna kararlıyız ve inançlıyız. Bu sonbaharda çok büyük olasılıkla bir erken seçimi hep beraber yaşayacağız. Gördüğünüz gibi Cumhuriyet Halk Partili kadrolar buna hazır. CHP’nin seçilmişleri, üyeleri, CHP’ye gönül verenler, herkes buna hazır. Ama ondan önemlisi halk buna hazır. Artık geçmişte kime oy vermiş olursa olsun özellikle AK Parti’ye oy vermiş olanların artık yorulduğunu hepimiz görüyoruz. Biz bu ülkenin sadece ekonomisini değil, demokrasisini, özgürce yaşamasını, insan haklarını, kısacası her şeyini çağdaş normlara ulaştırmak ve tıpkı hemen arkamızdaki 68’liler Birliği Vakfı’nda yazdığı gibi tam bağımsız ve demokratik bir ülkeyi yeniden yaşama geçirmek için geliyoruz.”

BECAN: “GÜZEL GÜNLER YAKINDA”

Gürkan’dan sonra söz alan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da şu şekilde konuştu: “Bugün yaptığımız ziyaretin temeli Uzunköprü’de atıldı. Uzunköprü’de yaşadığımız taşkında il başkanımız, milletvekilimiz ve belediye başkanlarımızın ziyareti esnasında Gökmen başkanımızın (Gökmen Altay) fikriydi. Elbette ki bunu yapmak zorundaydık. Sokağa çıktığımızda omuzları düşmüş babalar, geleceğinden kaygılı gençler, akşam evde ne pişireceğini düşünen anneler görüyoruz. Biz kendi sorumluluk alanlarımızda en iyiyi üretmeye çalışıyoruz. Ama bundan daha önemlisi biz CHP’nin bir ferdiyiz, bu ülkenin bir vatandaşıyız. Edirne’de, tüm bölgelerde, memlekette üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Yaşadığımız problemlere karşı ürettiğimiz çözümleri bir bir halkımızla paylaşmak bizim vazifemiz. İş hayatımda da siyasette de kendime düstur edindiğim bir söz vardır. Martin Luther King; <Çöpçü bile olsanız, sizden bir sokağın süpürülmesi istendiğinde o sokağı öyle güzel süpürün ki, oradan geçenler, burayı dünyanın en iyi çöpçüsü süpürmüş desinler> diyor. İşte bu vazife aşkıyla, bu sorumlulukla hareket ediyoruz. İnşallah güzel günler yakında. Biz bu sorumlulukla adım adım tüm Edirne’de ve tüm memlekette yakında halkın iktidarını kuracağız.”

GEÇMİŞ: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Becan’dan sonra konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş; “Bugün burada tarihi bir günü birlikte yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizi inşallah bir daha dönemlerde halkımızla birlikte yerel yönetimlerde genel iktidarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını kurarak halkımızın yıllardan beri çektiği çilenin bir anlamda refahını getireceğiz. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlayacağız” dedi.

ÖRNEK: “İKTİDAR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek ise konuşmasında; “Çok zor bir zamanda çok zor bir görevi üstleniyoruz. Belki de bu zamana kadar hiç olmadığımız sıkıntıları yaşıyoruz. Biz tüm belediye başkanları bu sıkıntıların üstesinden teker teker gelmeye çalışıyoruz. Esnafımızın, halkımızın derdini biliyoruz. Onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Daha fazla gayret gösterebilmemiz için bizim iktidar olmamız gerekiyor. Bugün de burada iktidarın ilk adımını attığımızı düşünüyorum. Keşanımız ve ülkemiz için hayırlı olur inşallah” ifadelerini kullandı.

GÜNENÇ: “KEŞAN’DA ZAFERE ULAŞMAK ZOR DEĞİL”

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç de konuşmasına şunları söyledi: “Mademki toplantıyı Keşan’da yaptık o zaman Keşan’ı konuşmamız lazım. 2019’da Keşan ilçe örgütünün yaşadığı seçim kaybetmesini, biz 2014’te bunu Enez’de yaşadık. Bu konuda kendimizi daha tecrübeli görüyoruz. Biz bir dönem muhalefette kalıp AK Parti seçim kazandı ve ben belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. Keşan’ı Enez’den gördüğüm kadarıyla CHP bizim sığınacağımız tek gölgemiz. Keşan’da ilçe örgütünün ve yönetiminin Keşan’ı üç dört parça görüyorum. Kırgınlıkları ve kızgınlıkları bir kenara bırakıp, ilçe yönetimini burasını toparlayıp 2024’te zafere ulaşmanın zor odluğunu düşünmüyorum.”

DÜBEK: “”BAKAN KAPILARINDA BEKLEMEK O KADAR ZOR GELİYOR Kİ”

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek de düşüncelerini şu şekilde ifade etti:Bugün burada Lalapaşa’da atmış olduğumuz adımı tekrarlıyoruz. Çalışmalarımıza örgütlerimizle beraber devam ediyoruz. Ben dördüncü dönem belediye başkanıyım. İnanın ki belediye başkanlığının, Ankara’daki bütün milletvekillerine giderim. A partisi, B partisi ayırmam. Bunun için de ilçemde başarılı olduğuma inanıyorum. İlçemde de kimseyi bugüne kadar hiç ayırmadım. Ama ne yazık ki iktidarı göremedik. Ankara’ya gittiğim zaman bakan kapılarında beklemek ve milletvekillerimizi alıp bekletilmek o kadar zor geliyor ki, inşallah bu dönem yapılacak olan ilk genel seçimlerde ortaklarımızla beraber birlik ve beraberlikle iktidar olacağımıza inanıyorum.”

ALTAY: “HALKIMIZ BİZE GÜVENSİN”

Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay da şunları söyledi: “Bu gezilere Lalapaşa’da başladık, Keşan’da devam ediyoruz. Türkiye’de sorun çok net ortada. Camide imam yok, okulda öğretmen yok, hastanede doktor yok, hemşire yok. Doktor ve öğretmen maaşından memnun değil. Tarlada gübre yok. Çiftçimiz halinden hiç memnun değil. Bu sorunları Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında dostlarımızla birlikte çözeceğimize inanıyoruz. Halkımız bize güvensiz. Küplü’de bunu gösterdik. Kimseye ayırım yapmadan işlerimize devam ediyoruz.”

Konuşmaların ardından CHP heyeti Keşan merkez ve bazı köylerde esnafı ziyaret ederek halk ile görüştü.