HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, saat 16.00 sıralarında beraberinde CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aladdin Öztürk ve bazı yöneticilerle, eski belediye binasına geldi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan,  esnaf iş yerini boşaltmadan, verilen yasal süre bitmeden belediye personelince eski belediye binasının yıkım ve sökümüne başlanmasıyla tüm Türkiye’ye reklam olduklarını belirterek, “Böyle bir yıkım görülmedi. Okan vekilim İstanbul’daydı o da oradan duymuş. Her yerde konuşulur hale geldi. Burası eğer depreme dayanıklı değilse, buranın yıkılmasıyla ilgili bir sıkıntı yok. Esnafta da bir sıkıntı yok. Belediye 16’sında ihale olduğunu belirterek, 25’ine kadar iş yerlerini boşaltmamalarını söylüyor. 25’ine kadar talan olmasın diye bir yazı var. Sıkıntı asıl şurada, esnaf taşınmaya çalışıyor, verilen resmi süre dolmamış belediye ekipleri bir takım insanlarla gelerek petekleri, çerçeveleri söküyor. Bu insanların can ve mal güvenliği kalmıyor. Belediyenin sökümünden sonra zorda kalan insanlar da gelerek bir kaos ortamı yaratılıyor. Yönetilemeyen bir Türkiye’de, çok daha kötü durumda olan bir Keşan görünür hale geliyor” dedi.

PLANSIZLIK BÖYLE SONUÇLAR GETİRİYOR, BURADAN BELEDİYE YÖNETİMİNİ KINIYORUM

Okan Gaytancıoğlu da, konuyu TBMM’de gündeme getireceğini ifade ederek, “Türkiye’de nasıl bir tek adam rejimi varsa Keşan’da da buna benzer bir tek adamlılık var. Daha önce köy garajı sorgusuz, sualsiz, projesiz bir şekilde esnaf dışarı çıkartıldı, orası boşaltıldı ama o esnafların hali ne olacak. Onun öncesinde itfaiye yerindeki yıkım nasılsa şimdide aynı yıkımı burada yaşıyoruz. Buranın bir projesini görmedik. Gören varsa bize göstersin. Meydan yapılacağını biliyoruz. Esnafa daha önce yazılar gitmiş. Yazılarda sürelerde verilmiş. 26 Kasım’a kadar süre verilmiş. Ama planlanandan ve yazılandan çok çok önce adeta talan edilmiş burası. Önce belediyenin ekipleri gelmiş, kazanları, petekleri vs malzemeleri sökmüşler. Buradan bir kar mı, gelir mi elde edilmek isteniyor. Daha sonra vatandaş burada bir söküm olacağını görünce de resmen hücuma girmişler ve buraları talan edilmiş. Bunlar acaba belediye meclisi CHP’de diye mi bunlar yapılmıyor? Meclise bilgi verilmiyor, STK’ların bilgisi yok, esnafın bilgisi yok, kimsenin bilgisi yok. Keşan belediyenin yönetimiyle Türkiye’ye rezil olmuştur. Bu olay bize yakışmamıştır. Bu kararları alanları kınıyorum. Bunu TBMM’de dile getireceğim. Esnafımız burada mağdur. Esnafımız zaten yer bulma derdinde. İşleri son derece kötü. Sattığı malı yerine koyamıyor. Çekleri, senetleri var, eve ekmek götürme derdinde bir de burada yıkım var. Eşyaları da talana uğramış. Plansızlık böyle sonuçlar getiriyor. Buradan belediye yönetimini kınıyorum. Esnafımızın hem maddi hem de manevi mağduriyetinin giderilmesi lazım.” diye konuştu.

BEN ESNAF OLARAK HURDACILARLA KARŞI KARŞIYA KALDIM

Esnaf Ercan Dönmez, 27 yıldır belediye kiracısı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Keşan’da sadece esnaf düşmanlığı var. Maddi zararları kenara bıraktık, manevi zararlarımız çok büyük oldu.  Ben esnaf olarak hurdacılarla karşı karşıya kaldım. Hepimiz birbirimize düşman gözüyle bakıyoruz. Bu Keşan için çok büyük bir leke oldu. Bu maneviyatı da kimse düzeltemez.”

BELEDİYE BURAYI PARAYLA YIKTIRIR HALE GELECEK

Aladdin Öztürk, binanın 16 Kasım’da yıkım ihalesinin gerçekleştirileceğini kaydederek, “İhale şartnamesi de şuydu, buradaki hurdaları vereceğiz, siz de bunun karşılığı burayı yıkacaksınız. Fakat son günlerde yaşananları gördünüz burada hurda diye bir şey kalmadı. Hurdalar yağma edildi. Şimdi belediye burayı parayla yıktırır hale gelecek. Her defasında ‘tasarruf tedbirleri uyguluyorum’ diyen belediye başkanına bu uygulamayı da hatırlatırım” dedi.

Öte yandan bina çevresinin alüminyum plakalarla kapatılmaya başlandığı gözlendi.