MEHMET AYTAÇ

CHP İlçe Başkanlığı’na saat 15:00 sıralarında gelen Torun’u burada CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ve parti üyeleri karşıladı.

İlçe Başkanı Pekcan’ın açılış konuşmasının ardından partililere seslenen Seyit Torun, sıcak karşılamaları ve ilgilerinden dolayı parti üyelerine teşekkür etti.

“BELEDİYELERİMİZ HARİKALAR YARATIYOR”

Zor bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Torun, “Gerçekten ülkemizde her sabah uyandığımızda yeni bir gündem yeni zorluklar. Maalesef Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bize dayatan ve tek adam yönetimini bize dayatan yapının verdiği tahribat ortada. Ama bunu ortadan kaldıracak olanlar da bizleriz. Belediyelerimiz gerçekten harikalar yaratıyor. Şu anda hükümetin, iktidarın her türlü baskısına engellemesine, kamu kaynaklarını kapatmasına rağmen onlar mazeret üretmeden çözüm üretiyorlar. Her yerde de ilkleri başarıyorlar. Pandemi döneminde de olağanüstü bir çaba içinde oldular” dedi.

“31 MART’I VE 23 HAZİRAN’I HAZMEDEMİYORLAR”

Torun şunları söyledi: “Hükümetin 5 maskeyi dağıtamadığı süreçte onlar, dezenfektandan maskesine kadar vatandaşımızın her türlü ihtiyacını yerine getirdiler. Bizler de gerçekten onlarla gurur duyuyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesine gittik ve iki gündür de buradayız. Yerel yönetim ekibimiz var bizim. Birlikte güç birliği içerisinde yerel yönetimlerin başarısını arttırmak, onların sorunlarının çözümlerine katkıda bulunmak, onları dinlemek ve bu büyük ailenin, bu güzel ailenin daha da iyi noktaya gelmesi için çabalıyoruz. Bildiğiniz gibi 31 Mart ve 23 Haziran’ı hala hazmedemeyenler var. İşi gücü bırakıyor, bizim belediyelerimizle uğraşıyor. Her gittiği yerde belediyelerimizi anlatıyor. Kendi bizim belediyelerimizi anlatacağına, daha dün kendi iki tane belediyen yolsuzluğu, usulsüzlüğü tespit edildi. Yargı tarafından da mahkûm edildi. Ama beyefendide tık yok. Kendine gelince adaleti kabul etmiyor. Ama bize gelince olmayan suçları, hiç olmayan yalanları konuşarak itham etmeye çalışıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Baktığınızda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk ayan beyan ortada, belediye başkanı ifadeye bile çağrılmıyor ama Yalova Belediye Başkanı’mız oradaki zimmete para geçirmeyi kendi tespit ettiği halde yargıya, emniyete, İç İşleri Bakanlığı’na kendisi müracaat ettiği halde görevinden alınıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu adaletsizliği mutlaka sona erdireceğiz.”

“TAMAMEN BİR YALANIN İÇİNDELER”

Torun, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim belediyelerimizin başarısını, her geçen gün vatandaş memnuniyetini gördükçe beyefendinin ayranı kabarıyor. Diyor ki diye sarayında çıldırıyor. Bütün bakanlıkların kaynakları onlara akıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın araç yardımlarının yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine, yüzde 3’ü sadece CHP’li ve diğer muhalefet belediyelerine veriliyor. Bunu vicdan, ahlak kabul eder mi? Orman Bakanlığı 155 aracı sadece kendi belediyelerine hibe etti. Hani bunlar adaletliydi? Hani bunlar bütün belediyelere eşit mesafedeydi? Tamamen bir yalanın içindeler. O yetmiyor gibi şimdi belediyelere gelen ödeneklerden yani sizin için gelen ödeneklerden, paylardan kesilen paralarla oluşan Belediyeler Birliği’nin bütçesini de aynı şekilde kullanıyorlar. Böyle insafsızlık olmaz. Ama bunların hiç birinin peşini bırakmıyoruz. Belediyelerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız ve mücadeleyi bırakmayacağız. Bu ülkede demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü getirene kadar mücadelemiz devam edecek. İnşallah bu ucube sistemi göndereceğiz ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi mutlaka hep birlikte getireceğiz.

“KEŞAN’I TEKRAR KAZANACAĞIZ”

Keşan’da kaybedilen yerel seçimlere de değinen Torun şöyle dedi: “Keşan’ımıza en son geldiğimde burada belediyemizin olduğu bir süreçteydik. Ziyaretlere gitmiştik, açılışlara da katılmıştık. Tabi bu seçimlerde istediğimiz sonuçları alamadık ama inanıyorum ki ilk seçimde mutlaka başaracağız, başarmak zorundayız. Keşan’ımızı tekrar sosyal demokrat idareye bırakmak zorundayız. Biliyorum ki belediye meclis üyelerimiz orada her türlü sorumluluğu yerine getirecek. Keşan’ımızın gelişmesi için elbette ki belediye meclisinde her türlü mücadeleyi veriyorlar. Ama biz de caddesinde, sokağında mutlaka bu çalışmaları yapacağız. Yerelden genele iktidarı hep beraber kuracağız. Bu ülkenin kaynakları adaletli dağıtılacak. İçtiğimiz sudan, yediğimiz ekmeğe, giydiğimiz ayakkabıya kadar vergi veriyoruz. Temel sorun şu. Bizim ödediğimiz vergiler nereye gidiyor. Bizim refahımızda artış var mı? Bizim gelirimizde artış var mı? Bu ülkenin kaynaklarını Londra’daki bir avuç tefeciyle sarayın etrafındaki beslemelere gidiyor. Millet İttifakı geldiğinde sorunlarımız bir bir çözülecek. Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Sermaye birikimimiz var, insan birikimimiz var. Her şeyimiz var. Ama tek bir şey yerine gelmedi bu ülkede. Halkın iktidarını oluşturamadık. Onu da yaptığımızda göreceksiniz ki bu ülkenin yüzü gülecek ve refahı artacak. Buna inanın. Önce biz inanacağız, sonra da sokaktaki insanımızı inandıracağız. İnandıracağız ki çocuklarımız yurt dışına gitmesin. İnandıracağız ki çiftçimizin yüzü gülsün, işçimiz, memurumuz alın terinin karşılığını alsın. İnanacağız ki belediyelerimiz adaletli bir şekilde hizmet üretsin. Devletin kaynaklarını adaletli bir şekilde alsın. O yüzden yolumuz açık olsun. İnşallah yapılacak ilk seçimde iktidara geleceğiz ve bu ülkede barışı, kardeşliği tesis edeceğiz ve refah içinde yaşayacağız.”

“ADAY BELİRLEME ŞEKLİNE PARTİ KURULLARI KARAR VERİR”

Torun, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Torun, “Keşan Belediyesi daha önce CHP’deydi. Ama şu anda değil. Bunun nedeni ne olabilir? Aday belirlemede mi yoksa yönetimlerde mi, üyelerde mi? Yoksa vatandaşın mı teveccühü olmadı? Kaybetme gerekçesi nedir sizce?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: “Bir neden yok. Hep beraber başarısızlığa ortağız. Herkesin kendi payına göre başarısızlıkta benim de senin de hepimizin de mutlaka etkisi vardır. Ama bundan artık ders alıp önümüze bakacağız. Eksiğimiz neydi, yapmamız gereken neydi? Onları yapıp mutlaka tekrar belediyeyi alacağız.”

Torun, “Ne gibi çalışmalar var şu gerek Edirne’de gerek Keşan’da?” sorusuna; “Biz yerel yönetimler olarak belediyelerimizin başarısını arttırmak için katkıda bulunuyoruz. Sürekli eğitimler veriyoruz. Gerek araç gereç yardımları konusunda. Kamu bize tamamen kapalı olduğu için biz de kendi aramızda dayanışarak. Karşılıklı alışverişte bulunarak işbirliği içinde süreci yönetiyoruz. Her türlü olumsuzluğa rağmen mücadele ediyoruz. Asla mazeret üretmiyor belediye başkanlarımız hizmet üretiyor” şeklinde yanıt verdi.

“Önümüzdeki dönemde aday belirleme konusunda nasıl bir yol izlenecek?” sorusuna ise “Ona yetkili kurullar karar verecek. Bununla ilgili benim bir şey demem mümkün değil. Partimizin yetkili kurulları bununla ilgili karar verir” diyerek yanıtlayan Torun, daha sonra beraberindeki heyetle Enez’e hareket etti.

Torun’un Keşan ziyaretine, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ile parti görevlileri de katıldı.