MEHMET AYTAÇ

Saat 10.00 sıralarında CHP ilçe başkanlığı binasında CHP İlçe Başkanı Recep Pekcan ve partililer tarafından karşılanan heyet, sırasıyla Keşan Hamallar Derneği, pazaryeri esnafı, Şimşekler Motorlu Taşıyıcılar Derneği, Yenimescit, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerini ziyaret etti.

Dernek ve pazaryeri ziyaretlerinde vatandaşları ve esnafı dinleyen CHP heyeti,  kendilerine hayırlı işler diledi.

Daha sonra Yenimescit Mahallesi’ne geçen heyeti burada Muhtar Fikret Kantar karşıladı. Muhtarlık binasında bir açıklama yapan Kantar, ziyaretleri nedeniyle CHP heyetine teşekkür ederken, kendilerinin Roman kimliğiyle iftihar ettiklerini ancak üzerlerinde oluşmuş kötü bir algı olduğunu söyledi. Mahallede sürekli karanlık işler yapan kişiler varmış gibi algılandığını ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten Kantar, “Bu kötü algıların insanlara ve halka yansıması bizim için hiç iyi olmuyor. Aslıda baktığımızda 11 mahalleden oluşan Keşan’ın her mahallesinde böyle kötü karanlık işler yapan inanlar var. Ama bizim mahallemiz hedef tahtası haline getirildi” dedi.

Yenimescit Mahallesi’nde rol model olacak kişilerin bulunmadığından yakınan Fikret Kantar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önceki yıllarda Edirne Valiliği KPSS olmaksızın 5 tane fakülte mezunu arkadaşımızı Sosyal Yardımlaşma’ya alınması için talepte bulunmuştuk ama nedense olumsuzlukla karşılaşmıştık. Şu anda mahallemizde 12’inin üzerinde dört yıllık üniversiteyi bitirmiş arkadaşlarımız var. Biz bunlardan faydalanamadık. Şu anda Roman olarak baktığımız zaman mahallemizde rol model olarak gösterilecek bir arkadaşımız yok. Milletvekillerimizin çalışmalarını takip ediyoruz. Biz haklarımız savunulsun istiyoruz.”

Kantar’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise Milletvekili Özcan Purçu’nun en iyi rol model olduğunu savunarak; “Biz milletvekillerimizle sürekli geziyoruz. Sürekli vatandaşlarımızı halkımızı geziyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaymakam, vali yapmadığı insanı bizim genel başkanımız milletvekili yaptı ki Keşan’a gelsin de biz onu rol model olarak gösterebilelim diye. Biz buraları mahallenin çocuklarına örnek olsun diye geziyoruz” dedi.

Buradaki ziyaretin ardından mahaldeki bir kahvehaneye giden heyet vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

16 EYLÜL’DE ROMAN BULUŞMASI YAPILACAK

Burada söz alan CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, Lüleburgaz’da CHP Genel Merkezi tarafından 16 Eylül 2021 tarihinde “Roman Buluşması” yapılacağını belirterek, Milletvekili Özcan Purçu’nun TBMM’de, yurt içi ve yurt dışında sürekli olarak Roman vatandaşların haklarını savunarak sorunlarını dile getirdiğini kaydetti.

PURÇU: “ ROMANLARIN SIKINTILARI VAR BUNLARI BİLİYORUZ”

Gaytancıoğlu’nun ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Keşan’da ve roman vatandaşların arasında olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Keşan’ın kendileri için çok kıymetli bir yer olduğunu ifade eden Özcan Purçu; “Edirne’de romanların en yoğun yaşadığı ilçelerimizin başında geliyor. Roman vatandaşlarımızın Keşan’daki sıkıntılarının çözülmesi konusunda onları dinliyoruz” dedi.

İktidara çok yakın bir parti olduklarını vurgulayan Purçu şöyle konuştu: “Herkes biliyor ki Türkiye’de bir roman gerçeği var. Bu gerçeğin içinde çok ciddi yaşamsal sıkıntılar ve dertler var. Şu an Türkiye’de yoksullukla mücadele eden kesimin başında Romanlar geliyor. İstatistiklere göre şu anda Roman vatandaşlarımızın yüzde 96’sı kayıt dışı işlerde çalışıyor. Roman gençlerinden 1000 tanesinin sadece 4 tanesi üniversite bitirmiş. Romanların yüzde 50’ye yakını ilköğretimi yarıda bırakıyor. Maalesef erken evliliklerimiz var, uyuşturucu ve madde bağımlığı konusunda sıkıntılar var, barınma sorunlarımız var, çok ciddi sağlık, sosyal ve ekonomik sıkıntılarımız var. Bu sorunların hepsinin bilincinde olan CHP, iktidar olduğu ilk günden itibaren Roman sorunlarının çözümüyle alakalı şimdiden yaptığı Roman Strateji Eylem Planı kapmasında çalışmalarına hızla başlayacaktır. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu 16 Eylül’de Lüleburgaz’da Roman Buluşması yapacak. Roman vatandaşlarımızdan başlıyoruz. Bölgeyi geziyoruz, sorunlarımızı rapor ediyoruz. Bunları genel başkanımıza vereceğiz ve çalışmalar yapılacak. İktidar olduğumuz ilk günden itibaren bunların çözümü için çalışacağız.”

GAYTANCIOĞLU: “SEÇİM KANUNUYLA OYANAMAK İKTİDARINIZI KORUMAZ”

Purçu’nun konuşmasından sonra bir gazetecinin seçim barajının düşürülme ve erken seçim tartışmalarına yönelik olarak sorduğu soruyu Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu yanıtladı. Gaytancıoğlu şunları söyledi: “CHP seçimin bittiği gün seçime hazır olur. CHP 81 il ve ilçelerinde bayrağı dalgalanan Cumhuriyet’in kurucusu bir partisidir. Biz her zaman seçime hazırız. Şu anda Türkiye çok kötü yönetiliyor. Cumhuriyetin kurucu değerleri nerdeyse yerle bir edildi, ekonomi çok kötü. Halkın içine giren biri kimin seçime hazır olup olmadığını anlar. Biz halkın içindeyiz halkın sıkıntısını biliyoruz. Türkiye’de seçim kanunu ve süresiyle oynamaya çalışanların sonlarının hüsran olduğu her zaman görülmüştür. Daha önce bunla ilgili çok güçlü olan iktidarlarının tabelalarının bile kalmadığını biliyoruz. Dolayısıyla seçim barajını düşürmekle iktidarlarını devam ettiremeyeceklerini görüyoruz. İlk seçimde CHP ve Millet İttifakı olarak Türkiye’yi yeniden kalkındıracağız. Türkiye yeniden üreten ekonomiye dönecek ve gelir dağılımındaki dengesizlikler ortadan kaldırılacak.”

CHP heyeti daha sonra ziyaretlerine Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde devam etti.