BÜLENT SAYLAM

AKAN SULARIN KALİTESİ ÇOK KÖTÜ DURUMDA

Keşan’da yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Pekcan, açıklamasına şöyle başladı: “Keşan’da Cumhuriyet Caddesi’nde ve Hastane Caddesi’nde sular kesik durumda. Bu konuda sabahtan beri bizlere mesajlar geliyor. Vatandaşın biri tasın içerisine suyu almış ve rengi kahverengi, leş gibi kokuyor. Sayın başkan elinde fotoğraflarla geziyor. Kusura bakmayın ben fotoğraf bulamadım, anlatmayı tercih ediyorum. Yol ve inşaat işleriyle uğraşırken, Keşan’da birçok şey berbat halde devam ediyor. Hesapta, su arızası giderildi ama sular sürekli kesiliyor. Akan suların kalitesi ise, çok kötü durumda. Sayın başkan elinde fotoğraflarla dolaşacağına önce su işini biran önce çözüme kavuşturmalıdır.”

10 EVİN KANALİZASYONUNU DIŞARIYA DOĞRU AKIYOR

Aşağı Zaferiye Mahallesi Sibel Sokak mevkiinde kanalizasyon sisteminin dışarıya aktığını söyleyen Recep Pekcan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Keşan Belediyesi’nin su işleri hizmetini yapan özel şirket, kanalizasyon işini de yapıyor. Bu mevkii de bulunan 10 evin kanalizasyonunu bir hatta bağlamışlar ve dışarıya doğru akıyor. Yaşanan sorunu bölge halkı iletmiş ama yetkililerden herhangi bir dönüş olmadığını dile getiriyor. Sorun, özelleştirmeden kaynaklanmaktadır. Başka bir şirket bu işi yapıyor olsa dahi belediye nerede? Belediyemiz, kanalizasyonu şebekeye bağlayacağına dışarıya akıyor. Keşan halkının bundan haberi olsun.”

Daha sonra mahalle sakini Faruk Menekşe söz aldı.

SAYIN BAŞKAN GELSE, BURADA BİR BARDAK ÇAY İÇEBİLECEK Mİ?

Menekşe, konuşmasında şunlara yer verdi: “Bizim sağlığımız her şeyden önce gelir. Daha sonra hizmet gelir. Kanalizasyon sistemi dışarıya akıp gidiyor. Sayın başkanımız yaşanan sorunu biliyor mu? Burası 10 yıl önce tertemiz bir alandı. Artık, doğa namına hiçbir şey kalmadı. İnsan ve hayvan pislikleri namına her şey var. Hizmet deniyor ama bunun neresi hizmettir? Sayın başkan gelse, burada bir bardak çay içebilecek mi? Hizmetin tam anlamıyla yapılmasını istiyoruz. Yaşanan sorunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

ŞOV YAPACAĞINA KEŞAN’IN SORUNLARIYLA İLGİLENSİN

Pekcan yeniden söz alarak, açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Başkan, Faruk arkadaşımız içinde bir şeyler söyleyebilir. Daha önce Keşan halkına da hakarette bulundu. 12 tane beğenisi olmayanlar ahkam kesiyorlar ve gece kafayı çekenler klavye militanlığı yapıyorlar diyor. Yüzlerce yorumda bulunan Keşan halkına yaklaşımı budur. Biz, yaşanan sorunu anlatıyoruz. Sayın başkan, halkı provoke ediyor diyor. Mesele bu değil, mesele ulaşılabilir olmaktır. Halkçı belediyecilik yapmaktır. Faruk arkadaşım ya da diğer vatandaşlarımız, ulaşıp sizi getiremiyorlar. Onlar bizi aradığı için biz buraya geliyoruz. Bizim siyaset yapmak gibi bir derdimiz yok. İşinizi düzgün yapın. 2021 yılındayız ve Keşan Belediyesi kanalizasyon çalışması yapıyor ama şebekeye bağlanmıyor. Gizli saklı yapılan bir şeyler varsa, belediyenin yaptığı tüm hizmetlerde aynı mantığı aramakta fayda var. Stadyumdan sökülen ağaçlar, üniversitenin bulunduğu mevkiye dikilmişti. Dozerle ağaçların söküldüğü dile getirildi. Oradaki tüm ağaçlar söküldü. Akan sular leş gibi ve kanalizasyon dışarıya bağlanıyor. Elinde fotoğrafla gezip, şov yapacağına Keşan’ın sorunlarıyla ilgilensin.”

BÖLGE PİSLİK İÇERİSİNDE KALDI

Bölgede yaşayan bazı vatandaşlarda, şunları söyledi: “Yollar konusunda sıkıntılarımız var. Yaşananları yetkilileri ilettik ve 4-5 yıl sonra yollarımız yapıldı. Ama altyapı yapılacak diye yollar yeniden bozuldu. Altyapı sistemini yaptılar ama keşke yapmaz olaydı. Bu bölge pislik içerisinde kaldı. Kanalizasyon sistemi dışarıya akıyor ve belirli aralıklarla kokular yaşanıyor. Biz, yetkililerden yaşanan soruna çözüm üretmesini istiyoruz.”

AĞAÇLARDAN BİR KAÇI YENİDEN KÖKLEND

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, açıklamalarına önceki aylarda Keşan’ın başka bir bölgesinden köklenen ve Yeni Mahalle Gençlik Merkezi arkasında bulunan alana dikilen ağaçlarla ilgili olarak devam etti. Pekcan, buradaki ağaçların tamamına yakının kuruduğunu belirterek, önceki gün bu ağaçlardan bir kaçının yeniden köklendiklerini iddia etti. Plansız programsız bir şekilde ağaçların köklenip dikildiğini belirten Pekcan, Keşan Belediyesi’nin yapmış olduğu bu uygulamadan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

KANALİZASYON KOCADERE GÖLETİ'NE DOĞRU GİDİYOR

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ile meclis üyeleri Aladdin Öztürk ve Olcay Soran’ın son durağı TOKİ 700 Evler Konutları oldu. Burada konuşan Pekcan, şunları söyledi: “Burası TOKİ 700 Evler Konutlarının alt tarafı. Şelale gibi akan, TOKİ 700 Evler Konutları’nın kanalizasyonu, yukarıda pompa istasyonu olmasına rağmen şebekeye basılması gerekirken, bu kanalizasyon Kocadere Göleti’ne doğru gidiyor. Ve insanlar orada balık tutuyorlar. Tam bir doğa ve çevre katliamı. Aslında buradaki konu tüm Keşan’ın ilgilendiren çok önemli bir sorun ama TOKi’de yaşayan insanların çok daha sorunları da var. Kaloriferleri yanmıyor, elektrikleri kesiliyor. Ev yapıp insanları apartmanın içine koymakla dertlerini çözdüğünü zanneden zihniyet o insanların nasıl yaşayacağı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunmuyor. Burası koskoca bir ayrı konu, aslında burayla ilgili konuşabileceğimiz çok şey var. Ama bugün yalnızca Keşan’daki doğa katliamını sizlere sergilemek istedik.”