BÜLENT SAYLAM

Ev sahipliğini CHP Keşan İlçe Başkanlığının yaptığı basın toplantısına İlçe Başkanı Recep Pekcan, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Parti MYK (Merkez Yürütyme Kurulu) üyesi Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Turabi Kayan, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda önce çıkan konular Saros FSRU, mafyanın bir milletvekiline ayda 10 bin dolar verme ve Yayla Balıkçı Barınağı oldu. Öztunç,Keşanlılara seslenerek, “Sevgili Keşanlılar babadan atadan kalma, size ait olan bu güzellikler, AK parti hükümet tarafından mahvedildi. Bunun cevabını vermeyecek misin?” dedi.

PEKCAN: ANA KONUMUZ FSRU

İlk olarak söz olan İlçe Başkanı Pekcan, konuklara hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi: “Burada yalnızca yönetim kurulu arkadaşlarımızı davet ettik. Pandemi kuralları geri risk oluşturmamak için onun için böyle çok kalabalık olmayan bir basın açıklaması yapacağız. Biz çok mutluyuz özellikle. Keşan’ımızda genel merkezin böylesine değerli vekillerimize, başkan yardımcımız ağırlamaktan ama ana konumuz FSRU. Yıllardır süren bir çaba var. Biliyorsunuz süreci hep beraber takip ettik. Defalarca basın açıklaması yaptık. Defalarca çevreden misafirlerimizle yaptık ama doğal çevreden sorumlu genel başkan yardımcımız burada olması bu olaya partimizin ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gösterecek.”

ÖZTUNÇ: MARMARA DENİZİ FOSEPTİK DENİZİ Mİ OLUYOR?

Pekcan daha sonra sözü Parti MYK üyesi Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a verdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çevre ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı birimi tarafından oluşturulan su kirliliğine ilişkin su komisyonu olarak bugün burada olduklarını söyleyen Öztunç,  “İlk geliş amacımız Marmara Denizi'nde birkaç gündür yaşanan malum kirlilik. Kaykay dediğimiz deniz sayılarına ilişkin bir çalışma yapmak. Bu kapsamda ergene nehrinde incelemelerde bulundu. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne Uzunköprü, Çorlu, Alpullu Bölgesinde çalışmalar yaptık. Niye oluyor bu, ne yapmak gerekir, nasıl engellenir bu, bundan sonraki süreçte ne olacak, Marmara denizi bir iç denizi bir çöl mü oluyor? Marmara denizi foseptik denizi mi oluyor? Bunlara ilişkin çalışma yaptık, yapıyoruz. Aynı zamanda buraya kadar gelmişken daha önce zaten planladığımız aslında önümüzdeki aylarda geleceğimiz Saros Körfezi ilişkin de gelip görmek istedik, yerinde görmek istedik. Birazdan da bölgeye gideceğiz, orada incelemelerde bulunacağız.”

ÖZTUNÇ: O CANIM DEĞERLİ, GÜZEL TOPRAKLARI PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR

Türkiye delik deşik edildiğini kaydeden Öztunç açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye'nin dört bir yanı kuzeyi, güneyi, doğusu, batısı her tarafı delik deşik ediliyor. Hazinenin parası 128 milyar dolar buharlaştıranlar o paranın yerine yeni para koyabilmek için Türkiye'nin doğasını, denizin, kıyılarını, sahili, ormanlarını madenlerini satılığa çıkardılar. Bakıyorsunuz kuzeyden güneye siyanürlü altın araması yapıyorlar. Kaz Dağlarının hali ortada. Dönüyorsunuz. Ormanların seyrekleştirme adı altında orman katliamı yapıyorlar. Maden çıkacağız diye ağaçları kesiyorlar. Kıyıları talan ediyorlar. Ege ve Akdeniz sahillerindeki hazine arazilerini yandaşa peşkeş çekiyorlar. 3 kuruşa 5 kuruşa o canım değerli, güzel toprakları kendi adamlarına veriyorlar. Peşkeş çekiyorlar, Datça’da Kargı Koyu’nu satıyorlar. Bodrum’da 1 milyon metre kare Ortakenti satıyorlar. Geliyorsun Trakya Türkiye’nin en güzel yeri Saros Körfezi’ni perişan ediyorlar. Darmadağın ettiler mahvettiler. Allah yarattığı doğal bir güzellik, müthiş bir coğrafya, bir körfez. Ne istediniz kardeşim, niye bunu yapıyorsunuz? Birileri zengin olacak başka yer mi yok? Saros Körfezi’nden başka. Var. Niye burası? Örgütümüz partimiz, uzunca süre bu konuda mücadele etti, yargıya gidildi, yürütmeyi durdurma davaları açıldı. Devam ediyor, mücadelemiz devam edecek mücadelemiz.

ÖZTUNÇ: EY KEŞAN, EY KEŞANLI BUNUN CEVABI VERMEN GEREKİYOR

Açıklamasında Keşanlılara seslenen Öztunç şunları söyled: “Keşanlılara sesleniyorum. Sevgili Keşanlılar babadan atadan kalma, size ait olan bu güzellikler, AK Parti hükümet tarafından mahvedildi. Bunun cevabını vermeyecek misin? Ey Keşan, ey Keşanlı bunun cevabı vermen gerekiyor, sandıkta vermen gerekiyor. Seçim sandığı gelecek az kaldı. Erken ya da zamanında fark etmez. Keşan'ın gidip bunun cevabını vermesi gerekiyor bunu yapanlara. Demokrasi, ödüllendirme ve cezalandırma rejimidir. Demokraside hoşuna giderse beğenirsen başarılı olursa hizmeti yaparsa ödül vereceksin, oy vereceksin ama yapmazsa başarısız olursa doğanı katlederse, çevreni bitirirse sen arazine de gelip konarsa, son günlerde mafya tabiri: ‘Çökerse’. Cezasını vereceksin, oy vermeyeceksin, aşağı ineceksin, aşağı çekeceksiniz.”

ÖZTUNÇ: BİRİLERİ GELDİ, SAROS’A ÇÖKTÜ, ÇÖKTÜ

Gündeme dair konularla ilgili de konuşan Öztunç açıklamasına şöyle devam etti: “Değerli arkadaşlar Allah aşkına. Bu mafya işleri konuştu ya? Eski bakan Mehmet Ağar, ‘Bodrum marinaya ben olmasam çökerlerdi’ demişti. Kendisini devlet yerine koymuştu. Mafya ağzı, mafya raconuna göre, birileri geldi, Saros’a çöktü, çöktü. Keşanlı baba ocağına baba toprağına, ata toprağına çökenlere ceza vermeyecek misin diye hesap sormayacak mısın? Sormak gerekiyor. Biz bu mücadeledeki Keşanlılarla beraber biz mücadele bölge halkıyla beraberiz, Trakya ile beraberiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Birazdan bölgeye gideceğiz. Bölgede incelemelerde bulunacağız. Birkaç güne kadar zaten. Milletvekillerimiz, ilimizin milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bu konuda ciddi mücadele verdi. Türkiye büyük millet meclisi her kürsüye çıktığında konu ne olursa olsun nasıl olsa getirdi. Trakya milletvekillerimiz Kırklareli olsun, Tekirdağ milletvekillerimiz olsun. Tekirdağ Milletvekili Genel başkan Yardımcımız Faik Öztrak olsun. Her fırsatta dile getirdi. Belediye başkanlarımız; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne hepsi gündeme getirdiler.”

ÖZTUNÇ: HAFTAYA KEŞAN TARTIŞILACAK TBBM’DE

Saros FSRU’yu yeniden TBMM’de gündeme getireceklerinin bilgisini veren Öztunç, “Haftaya Okan Gaytancıoğlu’nun verdiği araştırma komisyonu kurulması teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'una getireceğiz. Mecliste bu konuyu konuşacağız. Bakalım AK Parti’nin Edirne milletvekili çıkıp söyleyecek. Bakalım Edirne milletvekili AK Parti ne anlatacak? İYİ parti milletvekili çıkacak, konuşacak Cumhuriyet Halk Partisi'nin konuşacak. Bakalım cumhur İttifakı’nın yani MHP ile AK Parti’nin milletvekilleri ne konuşacaklar? 3 ortaklı cumhur ittifakı ama ortaklardan biri mecliste konuşamaz. Onlar başka türlü konuşuyorlar. AK Parti, MHP, mafya üçlü koalisyon. Haftaya Keşan tartışılacak TBBM’de.” dedi.

ÖZTUNÇ: SEVE SEVE BEKLERİZ

“Bu hafta İkizdere’den CHP genel kurul toplantısına konuklar geldi. Keşan’dan da gelenler olacak mı?” şeklindeki soruya Öztunç şöyle yanıt verdi: “Başından beri izlenen içinde ikizlerde olduk. Hemen gittim. Hem milletvekili arkadaşlarımız gitti. Her gün en az 2 milletvekili orada başlarına bir şey gelmesin izlerler diye doğaya ağaca kıyılmasının yine tuttular. Daha sonra ikide arkadaşlarımız gelmek istedikten sonra geldiler. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Keşanlılar böyle bir talepte bulunursa ‘biz meclise gelmek istiyoruz’ diye Türkiye Büyük Millet Meclisine genel kurul toplantısına katılmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanıyla görüşmek istiyoruz derlerse milletvekilimizle seve seve başımızla beraber bekleriz. Takdir sizin halkın Keşanlılar. Elimizden gelen her türlü lojistik desteği veririz.”

ÖZTUNÇ: MAFYADAN HER AY 10 BİN DOLAR MİLLETVEKİLİ KİM?

“Edirne’de dış cephelere 10 bin dolar kim aldı şeklinde pankart asıldı. CHP Edirne İl Başkanlığı pankartların asma hakkını hukuk nezdinde ispat etti. Bu konu hakkında ne söyleyeceksiniz? Bu pankart çalışmalarına devam edecek misiniz?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi: “Arkadaşlar 128 milyar dolar nerede diye sorduk çıkmadı. Sayın cumhurbaşkanı sorumlu böyle soruyor sorunu tabii ki demokrasilerde bu soru sorulur, ne olacağız biz? Arabaların hangi renge boyandığını kaporta mı bilmem neydi mi soracağız? Tabii ki garip guraba, fakir fukaranın hakkı olan 128 milyar doların nasıl buharlaştığını soracağız. Demokrasi budur. Başka ne soracağız? İçişleri bakanı, memleketin içişleri bakanı Süleyman Soylu’nun ‘mafya 1 milletvekiline bir siyasetçi, her ay 10 bin dolar rüşvet veriyor’ demesini soracağız. Kim bu siyasetçi diye soracağız? Sormazsak görevimizi yapmamış oluruz. Biz soracağız, onlar da yanıtlayacaklar. İl binalarımıza, ilçe binalarımıza, tüm örgüt binalarımıza 128 milyar doları astık. Hemen o polisi gönderdiler. Kanunsuz bir şekilde cumhurbaşkanına hakaret. Nerden çıkarttın başkanı hakareti, Tayyip Erdoğan’ın ismi yok. Hiçbir şey yok. ‘128 milyar dolar nerede?’ diye soruyoruz. Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor. Çıkmaz demek ki var bir bildikleri hemen telaşlandılar paniklediler. Ne oldu yargıya gittik? Edirne il başkanımız yargıya gitti, Edirne il örgütümüz yargıdan karar çıkarttı ve astı. Bugünden itibaren de daha doğrusu dün itibariyle başladı Bugün yarın bazı ilçelerimizde illerimizde devam edecek pankartlar ulaştıkça. ‘Mafyadan her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi, milletvekili kim?’ diye soruyoruz pankartı asıyoruz. Bakalım ne yapacaklar? Göreceğiz. Eğer 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim pankartımızı yine polis aracıyla indirmeye kalkarlarsa tam ifşa olurlar. AK Parti’nin olduğu iyice netleştir. Zaten Mustafa Şentop'un 2 gün önceki feryat figanı gösterdi ki bu siyasetçi AK Partili. Mafyayla Cumhur İttifakı iç içe geçmiştir. Net biz 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu öğrenmek istiyoruz. Çünkü mafya siyasetçiye para veremez. Rüşvet veremez, kimse veremez, siyasi rüşvet almaz. Çünkü bizler de milletvekiliyiz. Hepimiz töhmet altındayız. Kimin olduğu ortaya çıksın ki? Geriye kalan 599 milletvekili alnı açık başlık yürüyebilirsin.

GAYTANICOĞLU: BU TOPRAKLARIN ATA YADİGARI OLDUĞUNU BİLİYORUZ

“Yayla Balıkçı barınağı ile ilgili bir ödenek çıkarılacaktı Bu tahribatın azaltılması için. Fakat konuyla ilgili iktidar partisi tarafında şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Bununla ilgili bir şeyler söylemek ister misiniz” şeklindeki soruya önce Öztunç “şöyle söyleyeyim, iktidar partisi son yıllarda hiç çalışmıyor. Sadece bununla ilgili değil, hiçbir konuda çalıştıkları yok. Bal yapmayan arı gibiler.” dedikten sonra sözü Gaytancıoğlu alarak şunları söyledi: “Biz ilçe başkanımızla sayın recep Pekcan’la Yayla’ya  6 ay önce falan gitmiştik ama beraber gittik. Başkanı orda iyi balıkçı barınağı yapılmış fakat yanlış yapılmış ve çevre bakanlığı çevre şehircilik bakanlığınca da bilirkişi raporlarıyla kanıtlanmış. Arkadaşımızın sorduğu ödenekten yaklaşık 10 milyon lira civarında. Yani çok büyük bir rakam değil bu 128 milyar dolar ya da beşli çeteye verilen paraların yanında devede kulak yanımızda şuan fotoğraflar yok ama varsa sizlerde arşivinizde başkanı daha iyi görür. Yani bundan 20 sene önce öyle bir geniş kumsal var ki uçsuz bucaksız bir kumsal varken şimdi kumsal belki onda birine düşmüş yani kumsal gidiyor. Dolayısıyla dalgakıran yapılması lazım. Fizibilitesi yapılmış projesi yapılmış bilirkişi. Gelmiş gerek hatta yeri bile belli. Fakat bu proje defalarca sormamıza rağmen defalarca konuyu gündeme getirmemize rağmen ‘tamam’ deniyor. Her seferinde bölgedeki arkadaşlarımız Saros Gönülleri ‘Yayla Balıkçı Barınağı görüşülecek mi? Buna ödenek ayrılacak mı?’ diye sorular soruyorlar. Onu hep bizim gündemimizde. İnşallah bunu çözmeye çalışırlar ama çözülmediği takdirde biz genel seçimlerde bunları zaten sandığa gömüceğiz ve bu proje bize nasip olacak ama biz bize nasip olsun diye siyaset yapmıyoruz. Bütün sorunları gündeme getirip bu toprakların ata yadigarı olduğunu biliyoruz. Bu toprakları gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde kalması için elimizden gelen siyaseti yapmaya çalışıyoruz.”

İNŞAAT ALANINA ALINMAK İSTENMEDİ

Öztunç ve partililer daha sonra BOTAŞ tarafından yapılan Saros FSRU Liman ve Kara Boru Hattı inşaat alanına giderek, incelemelerde bulundu.

Ali Öztunç ve beraberindeki heyet, yetkililer tarafından inşaat alanına alınmak istenmediler ancak, ısrar üzerine alana girildi.

“AK PARTİ ZİHNİYETİ, DOLARIN YEŞİLİNİ AĞACIN YEŞİLİNDEN ÇOK SEVER”

İnşaat alanında açıklamada bulunan Öztunç, şunları söyledi: “Saros Körfezi, doğa harikası bir yerdir. Türkiye’nin en güzel ve cennet yerlerinden biriydi. Bölgede ağaçlar kesilmiş, doğal tabiat bozulmuş ve yerine taş, beton yığını bir liman yapılmış. Liman yapılmasına karşı değiliz, yapılabilir ama seçilen yer yanlış. Başka bir yere yapılabilirdi. Bölgede nefes alınabilen cennet köşelerinden biriydi ama mahvedildi. Klasik AK Parti zihniyetidir. AK Parti zihniyeti, doların yeşilini ağacın yeşilinden çok sever. AK Parti, iktidardan gidiyor ve gittikten sonra nasıl pazarlıkların döndüğünü hep birlikte göreceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum döneminde en büyük çevre katliamları yaşandı. Bakan Kurum, çevre katliamı yapan çevre bakanı olarak anılacak.”