AYGÜL KONAR

“İLÇE ÖZEL İDARELER KAPATILMAYACAK”

Gümülcineli, Gündoğdu ve Can, İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısı hakkında bilgi vererek, meclisin gündemine gelen İlçe Özel İdarelerinin kapatılması konusunda oy çokluğu ile “Kapatılmama” kararı alındığını bildirdi. Edirne İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantılarının dördüncü oturumu, 6 Temmuz 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi.
Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, İlçe Özel İdarelerinin kapatılması konusu yeniden gündeme geldi.
Sene başından bu yana üçüncü kez gündeme alınan konu, mecliste görüş ayrılıklarına neden oldu. 

Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu Başkanı Erdinç Can’ın, ilçe özel idareleri ile ilgili hazırlanan raporu meclise sunmasının ardından; AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, Uzunköprü ve Keşan dışındaki ilçe özel idarelerinin kapatılmasından yana olduklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli de; bu gibi konularda özel idarenin meclise bilgi vermesi gerekliliğine vurgu yaparak, ilçe özel idarelerinin yetkilerinin kanunlar çerçevesinde arttırılmasını istediklerini kaydetti.

Konu ile ilgili yapılan oylamada, İl Genel Meclisi üyelerinin oy çokluğu ile, “8 İlçe Özel İdaresinin faaliyetlerine devam etmesi” yönünde karar alındı.

“ESKİ TEKEL BİNASI 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK”

Öte yandan Keşan’da, Alparslan Türkeş Meydanı’nda bulunan eski Tekel Binası’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi, Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Erdoğan GümülcineliSezgin Gündoğdu ve Erdinç Can, ilgili komisyonun çalışmasının ardından, eski Tekel Binası’nın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını bildirdi. Meclis gündemine; “Mülkiyeti, Özel İdare’ye ait olan Edirne İli Keşan İlçesi 558 ada 3 parsel kayıtlı 478 bin 32 metrekare yüz ölçümlü eski Tekel Binası 10 yıl süre ile kiraya verilmesi planlanmıştır. Bina 10 yıllığına açık teklif usulü kiraya verilecektir. İlgili komisyonun çalışmasından sonra ihaleye çıkması planlanmıştır” şeklinde gelen madde, oy birliği ile kabul edildi.