SONGÜL KONAR

Açıklamada Keşan Zabıta Müdürü Gökhan Yılmazve Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz da hazır bulundu.

Kaymakam Cemalettin Yılmaz Başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Helvacıoğlu, 08.05.2021 Cumartesi günü Keşan’da semt pazarı kurulan noktalarda meyve ve sebze pazarının kurulacağını belirterek: “Erikli ve Yayla gibi mücavir alanlarımızda, Paşayiğit’te, İspat Cami Mahallesinde, Ataken’te, Salı pazarı dediğimiz mevkide ve Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi içerisinde Pazar kurulacak” şeklinde konuştu.

“PAZAR İÇİN SOKAĞA ÇIKAN VATANDAŞLARA ENGEL YOK”

Denetimlerin zabıta, polis ve jandarma tarafından sıkı bir şekilde devam edeceğini, kurulacak olan pazarlarda tezgah sayısının 100’ü geçmeyeceğini vurgulayan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köylerimize de araçlar giderek köy meydanlarında sebze meyve satışını yapacak. Enez ve İpsala pazarlarına giden pazarcılar oralara gidebilecek. Tezgah sayısı 100’ü geçmemek kaydıyla Pazar kurulacak. Pazar için sokağa çıkan vatandaşlara engel yok. Genelge gereği kapalı olan işyerleri yine kapalı olacak. Herkesin kendine en yakın pazara gitmesi gerekiyor.”