SONGÜL KONAR

Dün, saat 12.30 sıralarında AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu katıldı.

ZÜMBÜL: “BUNDAN SONRA BELEDİYEYİ ALMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Toplantıda konuşan Zümbül, ittifakın Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek şöyle dedi: “Bu güç birliği ile birlikte Keşan’ı Cumhur İttifakının kazanacağına eminim. Genel Merkezlerin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda ve biz bu ittifakın olmasını arzu ettiğimiz için ‘Cumhur İttifakı’nı yaptık. Hedefimiz belediyeyi almak. Oy oranları da yüzde 60 Cumhur ittifakı yüzde 40 Cumhuriyet Halk Partisi olur diye düşünüyorum. Belediye Meclisi listesinde de MHP’li arkadaşlarımız var. Bundan sonra belediyeyi almak boynumuzun borcu. İyi bir belediyecilik olacağına inanıyorum.”

KILINÇ: “‘CEKETİMİ ASSAM KAZANIR’ MANTIĞI BİTTİ”

Daha sonra söz alan Kılınç da şunları söyledi: “Türkiye genelinde bir Cumhur İttifakımız var. Genel merkezlerimizin kararıyla Edirne ve Keşan’da da cumhur ittifakı sağlandı. Keşan’ımıza hayırlı olsun. Her şey Keşan için. Birlikte hareket edeceğiz, birlikte çalışacağız. Şenol Yalı çizer, Mustafa Helvacıoğlu yapar. Cumhur İttifakıyla yüzde 70’leri bulacağımızı düşünüyorum. ‘Ceketimi assam kazanır’ mantığı bitmiştir. Herkes hizmet bekliyor, çalışan kazanacak.”

HELVACIOĞLU: “KEŞAN’IN 5 YIL DAHA KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

Son olarak konuşan Helvacıoğlu ise “Ülkemizde olan Cumhur İttifakı Keşan’da da gerçekleştirildi. Keşan’da olmazsa olmaz bir ‘Cumhur ittifakı’ gereği vardı. Bu gerçekleşince Keşan’ın yolu ve önü açıldı. Keşan’da belediyecilik anlamında çok güzel günler geliyor. Mart’ın sonu yaz diyebiliriz. İki partimizin birleşmesi Keşan’da gönül birliği yapması aynı zamanda bir Keşan İttifakına vesile olacak. Keşan’daki tüm seçmenler kazanmış olacak. Enerjimiz hazır, projelerimiz hazır. Keşan artık kendi yağıyla kavrulacak durumda değil. 30 yıldır alt yapıyla uğraşılan bir Keşan’da kendi yağıyla kavrulamayacağı ortada. İpsala’da 5 yılda alt yapı da bitti, üst yapı da bitti. Keşan’da belediyecilik ilkokul seviyesinde. ‘Cumhur İttifakı’nın yapacağı belediyecilik üst seviyede bir belediyecilik olacak. Güzel günler geliyor. Listemize giremeyen arkadaşlarımızı da şunu söylemek istiyoruz çözüm kurullarımız hazır. Bize gönüllü meclis üyesi lazım, Keşan Belediyeciliği Türkiye’ye örnek olacak. Hedefimiz kazanmak, kazanacağız da. Sıkmadığımız el kalmadı. Keşan bu dönem kendi gelişimine oy verecek. Cekete oy verme dönemi bitti. Keşan’ın 5 yıl daha kaybedecek vakti yok. Keşan’ın şu andaki yönetimi ve gelecek olan yönetimi ancak çukurları doldurmakla meşgul olacak. Demek ki belediye de yönetim şekli kalmamış, çukur dolduruyoruz. Festival yapmaya kalksak ‘Çukur Festivali’ yapacağız. Keşan’ın hali ortada. Biz bu işi biliyoruz, belediyeciliği biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AK Parti Keşan Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin belirlendiği listelerin son halinin oluştuğu da ifade edildi. AK Parti’nin belediye meclisi ve il genel meclisi listesinin son hali şu şekilde:

AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı

Mustafa Helvacıoğlu (İş İnsanı)

AK Parti Belediye Meclisi Asil Üye Adayları

1- Nehir Gergin (İş İnsanı)

2- Sema Sevinç Kılıç (Ev Hanımı)

3- Mithat Bulut (Esnaf)

4- Nuran Uslu (İş İnsanı)

5- Şafak Uslu (Mühendis)

6- Barbaros Tokgöz (Serbest Meslek)

7- Yakup Balcı (Fırıncı)

8- Mehmet Selim Aras (Mimar)

9- Müslüm Çekiç (STK Temsilcisi)

10- Tarık Uysal (İş İnsanı)

11- Fevzi Mutlu (İş İnsanı)

12- Atakan Demirciler (İş İnsanı)

13-  Murat Emre Yılmaz (İş İnsanı)

14- Abdullah Usta (İş İnsanı)

15- Şengül Gündoğdu (Serbest/Özel)

16- Mustafa Altay (Emekli Astsubay)

17- Ayser Saygı (İş İnsanı)

18- Ferdi Narlı (İş İnsanı)    

19- Remzi Balcı (Emekli Devlet Memuru)

20- İsmail Taşdelen (Emekli Öğretmen)

21- Serdar Cirit (İş İnsanı)

22- Mümin Ayyıldız (Emekli Öğretmen)

Kontenjan Adayları

1- Onur Şapçı

2- Savaş Pekdemir

3- Yalçın Şen

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayları

1- Halil Bayazıt (İş İnsanı)

2- İsmail Keleş (İş İnsanı)

3- Fahrettin Savcu (TSK Temsilcisi İş İnsanı)

4- Filiz Arslan (İş İnsanı)

5- Beyhan Nanta (Çevre Mühendisi)