HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kılıçköy Korusu’nu dolduran vatandaşlar, bolluğun bereketin simgesi baharın gelişini hep birlikte kutladı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da bir ailenin sofrasına konuk oldu. Saat 14.00’te de Hıdırellez ateşi yakılırken Helvacıoğlu da vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trakya'nın en büyük Hıdırellez ateşini Keşan'da yaktıklarını belirten Helvacıoğlu, “Hıdırellez’in amacı birlik ve beraberlik. Keşan’da 3 gün boyunca doya doya Hıdırellez’i yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle dallık eğlencelerine 2 yıl ara vermiştik. Trakya’nın en iyi Hıdırellez kutlamalarını Keşan’da gerçekleştirdik. Baharın gelişini, doğanın uyanışını eğlencelerle, danslarla selamladık, hıdırellez ateşimizi hemşehrilerimizle yaktık. Hemşehrilerimizin gönlü hep bahar olsun, bütün dilekleri kabul olsun. Baharın müjdelerini ve pandeminin dahi üstesinden gelen birlik, beraberliğimizi kutluyoruz. Baharı en güzel şekliyle karşılayalım, sağlığımız yerinde olsun, bereketimiz bol olsun. Hepimizin birlik ve beraberliği daim olsun ki; bizi hiçbir şey yıldıramasın” dedi.

Hem doğayla hem de geleneksel dallık şenliklerinde vatandaşlarla kucaklaştıklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Yıllardır süregelen çok güzel bir adettir Keşan Dallığı. Doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüne sahip Kılıçköy Korusu'nda vatandaşlarımızlayız. Günler öncesinden biz Keşan Belediyesi olarak etkinliğimizin sorunsuz geçmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirerek çabalarız, vatandaşlarımız da yiyecek, salıncak ve tatlı bir yer kapma telaşına düşer. Biz Dallık Şenliğimizde yaz döneminde yapacağımız birçok proje ve hizmet için enerji depoluyoruz. Vatandaşlarımız da umarız bizim gibi hem eğlenmiş hem de enerji depolamışlardır. Kültürümüzü oluşturan geleneklerimizle vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğimize güç katıyoruz” diye konuştu.

Dallık şenliği kapsamında yerel müzik ekipleri de verdikleri konserlerle güne renk kattı.

Helvacıoğlu, Dallık eğlencelerinde karanfillerle Anneler Günü’nü de kutladı.

Annelerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini dile getiren Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Annelerimiz her şeyi sevgiye dönüştüren hayattaki en önemli varlık sebebimiz. Dünyanın bütün çiçekleri annelerimize armağan olsun. Hakları hiçbir zaman ödenmez ve yerleri hiçbir zaman doldurulamaz. Bizler annelerimize layık olmak için çok çalışmaya devam edeceğiz. Hayat, her zaman muhteşem bir anneyle başlar. Annelerimiz ömrümüzün her gününün baş tacı. Annelerimiz karşılıksız ve sınırsız sevgileri ile büyük fedakarlıklarıyla bizi biz yapan, tüm toplumumuzu şekillendiren en önemli yaşam kaynağımız. En küçük sorunumuzda bir bakışımızdan anlayan, anında en iyi çözümü üreten annelerimiz en değerlilerimiz. Tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, günlerini kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.”