AYGÜL KONAR

% 60 kullanım hakkı Maliye Hazinesine, % 40 kullanım hakkı İçişleri Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen Danişment köyü sınırları içerisinde bulunan ve tapunun 412 parsel numarasında kayıtlı 47 bin 773 m2 yüzölçümlü olarak, Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 15 Temmuz 1986 tarih ve 26210 yazısına istinaden düzenlenen ve 9 Nisan 2007 tarihinde imzalanan protokolle 10 yıllığına Edirne II Özel İdaresi'ne kiraya verilen ve kira süresi 8 Nisan 2017 tarihinde sona eren yatırım, bu tarihten beri adeta kaderine terk edildi.

BU ALAN İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR PLANIN OLUP OLMADIĞI MERAK EDİLİYOR 

İl Özel İdaresi tarafından, kira süresi sonunda, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü’ne iade edilen taşınmazın, her geçen gün yıkılmaya başladığı, bu nedenle de etrafa tehlike saçtığı ifade ediliyor. Havaların güzel olduğu günlerde, giriş çıkışlarında herhangi bir güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle birçok vatandaşın, tehlikeye aldırış etmeden konaklamaya varan ihtiyaçlarını karşıladığı belirtilen bu alan ile ilgili herhangi bir planın olup olmadığı merak ediliyor. 

TESİS İLE İLGİLİ BİR AN ÖNCE KARAR ALINMASI GEREK

25 yılı aşkın bir süre önce yapılan, 4 blok 64 daireden oluşan tesis, yaklaşık 3 yıl önce 17 milyon bedel ile ihaleye çıkartılmıştı. Ancak ihaleye katılan olmayınca, taşınmazın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine verildiği öğrenildi. Güvenlik önlemi alınmadığı için içerisinde insan varken, binaların yıkılacak olmasından korkan vatandaşlar, tesis ile ilgili bir an önce karar alınması gerektiğini söyledi.