HABER MERKEZİ

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 10 yıl Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’ni İl Özel İdaresi’nin çalıştırdığını belirterek, “Dar gelirli vatandaşların yazın ekonomik anlamda çok ucuza tatil yapabilecekleri bir alan. Dönemin valisi ve genel sekreteri kasıtlı olarak sözleşmeyi yenilemediler. Yenileseydik devam edecektik” dedi.

İl Genel Meclisinin 2021 Ocak ayı görüşmelerinin son gününde Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’ni atıl durumda olması gündeme geldi. Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) Başkanı Süleyman Paçaman, İl Genel Meclis üyelerine birliğin 2021 yılında gerçekleştirmeyi planladığı projeleri sundu. Paçaman, Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’nin kaderine terk edildiğini istendiğinde buranın yapılıp hizmete açılabileceğini söyledi.

“TEKRARDAN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’nin yapılması için devlet büyüklerinden yardım talebinde bulunan Paçaman, “Burada kaderine terk edilen bir tesisten bahsediyoruz. Bölge insanı da üzülüyor. Bölgedeki yöneticilerde üzülüyor. Sizlerde biliyorsunuz. Biz bu tesisi eğitim ve uygulama tesisi adı altında tekrardan hayata geçirilmesini istiyoruz. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Çünkü biz birliğiz, kamu kurumuyuz. Bütün birlik üyeleri ile beraber komisyon üyesi oluşturarak biz bu tesisi ayağa kaldırabiliriz. Biz devlet büyüklerimizden bu tesisle ilgili gerekli tahsisin düzenleme işlemlerinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

“BURAYA GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ PARALAR HARCADIK”

Mehmet Geçmiş de, Danişment Eğitim ve Uygulama Tesisi’nin işletilmesine İl Özel İdaresi olarak ortak olabileceklerini belirterek, “Bölgemiz içinde önemli. Dar gelirli vatandaşların yazın ekonomik anlamda çok ucuza tatil yapabilecekleri bir alan. 10 yıl İl Özel İdaresi adına biz çalıştırdık. Tüm giderlerini karşılamak kaydıyla. 2016 yılının sonunda İçişleri Bakanlığı ile olan sözleşmenin süresi bitti. Dönemin valisi ve genel sekreteri kasıtlı olarak sözleşmeyi yenilemediler. Yenileseydik devam edecektik. Biz buraya gerçekten çok ciddi paralar harcadık. Biz buraya tekrar ortak oluruz. Esnafa verilsin. Tahsis edilsin. Devletin malı bu. ‘Burasını yaz aylarına deniz turizmine açalım’ diyorum” şeklinde konuştu.