SONGÜL KONAR

Darcan, Türkiye'nin çeltik ihtiyacının önemli bir bölümünün üretildiği bölgede hasat sezonunun şu ana kadar sorunsuz ilerlediğini belirtti.

Güzel giden bir sezonun ardından hasadın tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren Hüseyin Darcan, luna cinsi çeltikte, bazı bölgelerde, havaların soğuk olması nedeniyle bir verim düşüklüğü yaşandığını dile getirdi. Çeltik ürününün ilk ekildiği dönemde, havaların soğuk olması nedeniyle boylanmadığını ifade eden Darcan, "O dönemde bu konuda bir sıkıntı yaşanmıştı. Yaşadığımız bu sorunun, verimlere de yansıdığını gördük" dedi.

ŞU ANDA ÇELTİKTE FİYATLARIMIZ İYİ DURUMDA

Çeltikte piyasada oluşan fiyatın şu ana kadar iyi olduğunu söyleyebileceklerini dile getiren Hüseyin Darcan, şunları söyledi; “Şu anda çeltikte fiyatlarımız iyi durumda. TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) verdiği fiyatlara göre piyasa fiyatları iyi. Bölgemizde çeltik ekimleri stabil gidiyor. Keşan bölgesinde çeltik ekilişlerinde biraz artış var. İpsala bölgesinde bilindiği gibi çok fazla alanda açılma yok. Kuraklıktan dolayı İpsala bölgesinde çeltik ekilişinde birtakım azalışların yaşandığını söyleyebiliriz. Bu anlamda çok fazla olmasa da Sultanköy ve Karasaz alanlarında biraz daralmaya gidildi.”