AYGÜL KONAR

Demir, yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de tebrik ederek, hedeflerine doğru koşar adım gittiklerini kaydetti.

“EDİRNE’YE VERİLEN DEĞERİN, ÖNEMİN BİR GÖSTERGESİDİR BU”

GİK Üyeliğine Edirne’den iki üyenin seçilmesini oldukça sevindirici karşıladıklarını belirten Ekrem Demir, kongreyle ilgili, “Milletvekilimiz Orhan Çakırlar’ın GİK Üyesi olması bizim için sürpriz oldu. Keşan’dan da Mehmet Tolga Akalın GİK Üyesiydi, tekrardan seçildi. Edirne’mizden iki tane GİK Üyesi olması elbette sevindirici. Türkiye genelinde de seçtiğimiz GİK Üyleri’nden ikisinin Edirne’den olması açıkçası bizi çok sevindirdi. Edirne’ye verilen değerin, Edirne’ye verilen önemin bir göstergesidir bu. Kongremiz pandemi sürecinde olmamıza rağmen şölen havasında geçti. Misafir kabul etmedik, sadece üst kurul delegeleriyle kongre yaptık. Çok ciddi bir katılım vardı. Tüm üst kurul delegeleri kongreye katıldı. Görüştüğüm tüm il başkanlarıyla bu doğrultuda cevap aldım. Bu dönemde partili üyelerimizin partimize ne kadar sahip çıktığını, ne kadar önem verdiğini gördük. Sayın Genel Başkanımız bizleri çok iyi karşıladı. Toplamda 15 tane otelde gelen misafirleri ağırlattılar. Akşam aday olan arkadaşlarımız otelleri gezerek destek istediler. Çok heyecanlı, demokrasinin yaşandığı bir kongre oldu. Bugüne kadar birçok kongreye delege olarak katılan birisi olarak söylüyorum, bu kadar heyecanlı, bu kadar katılımcı bir kongre yaşamadım. Çok mutluyuz. 1289 delegenin tamamı oy verdi. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yeniden seçildi. Diğer genel kurulumuzu da merkez yönetim kurulunun tespiti ile yaptık. Mutluyuz, bundan sonra milletimize hizmet edeceğiz. ‘Milletimiz bizi çağırıyor’ diye sloganımız vardı. Bizi çağıran milletimizin de yanına koşarak gitmemiz lazım. Koşar adımlarla hedifimize yürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK FAYDALI OLDU, KEYİF ALDIK”

Sınır kapılarındaki çalışmalardan da bahseden Ekrem Demir, “Çalışmalarımız ağırlıklı olarak Avrupa’da çalışan Avrupalı Türklerimiz içindi. Dönüşler bitti sayılır. Çalışmalarımızı da durdurduk. Sabahtan akşama kadar sınır kapılarındaydık, arkadaşlarımız oradaydı. Bizim içinde zor oluyordu. 20 gün çalışma yaptık. Çok faydalı oldu, keyif aldık. Çok kıymetli insanlarımız da Kapıkule’de çalıştık. Çalışmalarımızda sayın Ahmet Kamil Erozan bey, Mehmet bey Kapıkule’ye geldiler. Onlarla beraber güzel bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız seçimdeymiş gibi bir heyecanla çalıştı. Bizim oradaki amacımız; yurtdışındaki oylarımız ile Türkiye’deki oylarımızı eşitlemekti veya bir tık üzerine çıkmaktı. Çünkü yurtdışı oylarından 3 tane milletvekilimizi Türkiye genelinde kaybettik. Bunları da 10-15-50 civarında oylarla kaybettik. Onun için yurtdışında partimiz yeni kurulan bir parti olduğu için çok fazla tanınmışlığı yoktu. Bu çalışmamız ile partimizi de tanıtmış olduk. Bizim burada verdiğimiz destek ile oradaki var olan gücümüzü daha yukarılara taşıdığımızı tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.