SONGÜL KONAR

Demirkan, %50 kapasite ile çalışsalar da insanlar ile bire bir temas halinde oldukları için alınan karardan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Az olsa da bazı şikâyetlerin geldiğini belirten Mahmut Demirkan, şoförlere yönelik uyarılarını yineledi.

Şoför esnafının ayın 12’sinde aşı randevularını almaya başladıklarını kaydeden Demirkan, sözlerine şöyle devam etti: “Bizlerin işçiside şoför göründüğü için alınan karar meslek grubumuzdaki hemen hemen herkesi kapsıyor. Çok güzel oldu. İlk etapta kolluk kuvvetleriyle birlikte bize aşı sırası verilmişti ama dünya genelinde yaşanan sıkıntılardan dolayı şimdi kısmet oldu. Yine de mutluyuz. Bizimle beraber hemen hemen tüm esnafa aşı sırası geldi. Bu olmazsa olmazların içindeydi çünkü paket servisi de biz yapıyorduk. Her ne kadar %50 kapasite ile taşımacılık yapıyor olsak da insanlarla bir araya gelenler de bizlerdik. Tabi ki kendimiz bazı tedbirleri aldık. Şoför mahallini naylon diye tabir edilen ürünler ile kapattık. Hastalık anlamında özellikle toplu taşımada şoför arkadaşlarımızda hiç sıkıntı yaşamadık diyebilirim. Vatandaşlarımız da toplu taşıma araçlarını gönül rahatlığı ile kullandılar. 15 ay öncesindeki gibi tüm dezenfektan işlemlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Oda olarak 8 ton dezenfektan dağıttık ve şu an elimizde 1 ton daha mevcut. Bu duyarlılıktan öte bir şey. Bu kadar taşımacıya 8 ton dezenfektan çok fazla. Ben şoför esnafımıza araç temizlik işlemlerini hiç bırakmadan devam ettikleri için teşekkür ediyorum.”

“ŞEHİRLERARASI YOLCULUKLARDA ŞOFÖR ARKADAŞLARIMIZIN MASKE TAKMADIĞI, SİGARA İÇTİĞİ YÖNÜNDE ŞİKÂYETLER GELİYOR”

Özellikle şehirlerarsı taşımacılıkta bazı şoför esnafının kuralları ihlal ettiği yönünde şikâyetler geldiğini kaydeden Demirkan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kanuna göre hususi araçlarda şoför sigara içemezken ticari araçlarda da hiç kimse içemez. Bazen şehirlerarası yolculuklarda şoför arkadaşlarımızın maske takmadığı, sigara içtiği yönünde şikâyetler geliyor. Basında bu haberler bazen yer alıyor ve bizde uyarılarımızı yapıyoruz. Daha duyarlı davranmamız gerekiyor. Tamamı değil ama şikâyette geliyor. Bir kanun çıktıysa uymak gerekiyor.”