AYGÜL KONAR

“CİDDİ CEZALAR İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK”

2019 yılı trafik cezalarının çok ciddi boyutta olduğuna dikkat çeken Demirkan, “Sürücüler ağır cezalar ile karşı karşıya kalmamak için trafik kurallarına uysunlar.” dedi.

2019 yılı trafik cezalarının belli olduğunu belirten Mahmut Demirkan, “Trafik cezalarına gelen zamlar 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren gereçli olacak. Kural ihlali yaparak hem kendi hem de karşı tarafın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücüler, ciddi cezalar ile karşı karşıya kalacak. Cezalar ile karşı karşıya kalmanın dışında can güvenliği için trafik kurallarına uyulmalı.” dedi.

“DRİFT YAPAN, KONTROLSÜZ ŞERİT DEĞİŞTİREN YANİ MAKAS ATAN SÜRÜCÜLER GÖRÜYORUZ”

2019 yılındaki en düşük trafik cezasının 108 TL olacağını ifade eden Demirkan, “Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 235 TL. 60 gün içerisinde 3 defa kırmızı ışık ihlali yapanın sürücü belgeleri alınacak. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürüsü ise 235 TL ceza ile karşılaşacak. Son dönemde sosyal medyada sıkça rastladığımız drift yapan, kontrolsüz şerit değiştiren yani makas atan sürücüler görüyoruz. Bu tehlikeli hareketleri yapanlara 5 bin 10 TL para cezası uygulanacak. Kamyon ve tırlarda emniyet şeridi ihlaline 488 TL, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme veya ters yönde araç sürme gibi ihlaller ise bin 2 TL ceza getirecek.  Hız sınırını aşanlara da ciddi cezalar kesilecek. 1 yıl içerisinde 5 kez hız ihlalinin tekrarlanması halinde 1 yıl süreyle sürücü belgesine el konulacak. 5 yıl içince bu kapsamda sürücü belgesi 2 kez geri alınanların ehliyetleri iptal edilecek.”

“CEZALAR İLE KARŞI KARŞIYA KALMAMAK İÇİN LÜTFEN DUYARLI OLALIM”

Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Trafik cezaları çok ciddi. Şoförlük yaparak evine ekmek götüren, kazanç sağlayan arkadaşlarımız var. Cezalar ile karşı karşıya kalmamak için lütfen duyarlı olalım. Kazancımızın büyük bir kısmını trafik cezası olarak geri ödemeyelim. Ayrıca maddiyatın dışında trafik kurallarına uyulmaması sonucunda üzücü olaylar ile karşılaşıyoruz. Can kayıpları oluyor. Bunun telafisi yok. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.”