HABER MERKEZİ

Aytuğ Bayır, e-ihale yönteminin kullanılmaya başlanmasıyla, kamu alımlarında rekabet ve saydamlığın daha da artığına işaret ederek, elektronik ihale ile işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü, tasarruf oranının da bu sayede arttığını bildirdi.

Aytuğ Bayır, e-ihale yöntemiyle bürokrasinin azaltılmasına da katkı sağlandığına vurgu yaparak, e-ihalede ilgililerin kamu alım sürecine katılımının da kolaylaştığını, ihale sürecinin gizlilik ve güvenilirlik ilkeleri temelinde yapılmasının ön plana çıktığını dile getirdi.

Bayır, “18 Mayıs 2022 tarih ve 31839 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin EK Madde 2.2. hükmü uyarınca 01.08.2022 tarihinden itibaren anılan madde hükmü kapsamındaki ihaleler artık elektronik ortamda e-ihale olarak gerçekleştirilecektir. 2020 yılında pandemi döneminde Covid-19 tedbirleri kapsamında ihalelerimizi e-ihale olarak gerçekleştirdiğimizden, idaremiz halihazırdaki mevzuat değişikliğine daha önceki e-ihale bilgi ve deneyimlerinden ötürü çabuk adapte olacaktır. e-ihalelerde istekliler tekliflerini elektronik ortamda sunuyor, tüm ihale süreci elektronik ortamda gerçekleştiğinden hem idare hem de istekliler açısından önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor. Kamu İhale Kurumu verilerine göre e-ihale yöntemiyle sağlanan tasarruf 2 Milyar TL olarak belirtilmektedir. Tüm firmaların bilgi sahibi olması amacıyla hazırlanmış olan Elektronik ihale kullanım kılavuzuna https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/EBeyan/default.aspx?kType=istekli adresinden erişilebilir” dedi.