BÜLENT SAYLAM

Her geçen gün yoksullaşıyoruz”

Türkiye’nin ekonomik anlamda iyi gitmediğini kaydederek, sözlerine başlayan Arda, şunları söyledi: “İnsanlar, ekonomik istikrar ve adil bir bölüşüm istiyorlar. Maalesef Türkiye iyi yönetilmiyor. Her geçen gün yoksullaşıyoruz. Bu hafta içerisinde, ekonomik bir program açıklandı. Bu ekonomik program bütün sorunların temelinde yatan güven bunalımını ortadan kaldıracak ve bugüne kadar izlenen yanlış politikaları tersine çevirecek hiçbir taahhüdü bulunmuyor. Şeffaflık, öngörülebilirlik ve liyakate dönülmeden hiçbir programın işe yaraması mümkün değildir. Bu açıklanan ekonomik program içe kapanmacı, korunmacı, adil rekabeti engelleyici, devletin doğrudan müdahalelerinden vazgeçileceği ile ilgili hiçbir vaat vermiyor. Tam tersine büyümeyi ‘Varlık Fonu’ gibi kendisi bizzat problem haline gelmiş bir yapıya emanet ediyor. Bu programda zaten Türkiye’nin fakirleştiğini tescil ve ilan ediyor. Fert başına milli gelirimiz, 12.500 $’dan, 8.000 $’a geriliyor. Bu rakamlarla Türkiye 14-15 yılını heba etmiş oluyor. Bütün kazanımlarını heba etmiş oluyor. Değil en büyük 10 ekonomi arasına girmek şuan 19. sıraya gerilemiş bulunuyoruz. Böyle giderse ilk 20’ye de giremeyeceğiz.”

DEVA PARTİSİ EKONOMİ ALANINDA,

TÜRKİYE’DE EN EHİL KADROLARA SAHİP SİYASİ PARTİDİR

Ekonomi alanında en ehil kadroların DEVA Partisinde olduğunu iddia eden Kerem Arda sözlerine şöyle devam etti: “DEVA Partisi ekonomi alanında, Türkiye’de en ehil kadrolara sahip siyasi partidir. Deneyimli insanların önerilerini dikkate almamak, deneyimli insanları çevrelerinden uzaklaştırmak bütün yönetimler için sakıncalı bir tutumdur. Bilgi çağının bambaşka açılımlara yöneldiği bugünlerde, bir ülkeyi yönetmenin çok temel ilkelerinde bile uzlaşamıyorsak, işimiz gerçekten çok zordur. Hukuk sisteminden, kurumların bağımsızlığına, veri eksikliklerinden, şeffaf uygulamalara kadar gereken yapıldığında sorunları çözmek çok zor değil. Ama sorunları inkar ederek, görmezden gelerek, suni gündemler üzerinden milleti yanıltmak mümkün değil. Bugün 1 EURO neredeyse 10 TL olmuş durumda. Bunu hak ediyor muyuz? Hayır. Buna gerek var mı? Hayır. Çözümü var mı? Evet var. Güven ortamı, liyakatli ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası bağımsızlığı bu kadar basit. Ne kadar görmezlikten gelinse de ekonomi yakıcı bir gerçeklik ve hepimizi etkiliyor.”

“YAKLAŞIK 2 MİLYON KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ”

Türkiye’de yaşanan işsizlik sorununu hatırlatan Arda, sözlerini şöyle tamamladı: Geçen seneden bugüne yaklaşık 2 milyon kişi işini kaybetti. Ekonomik durgunluğun başladığı Ağustos 2018'e göre istihdam kaybı 2 milyon 800 bin olarak gerçekleşti. Bu inanılmaz bir rakamdır. İşten çıkarmalar yasaklandı, böylece kayıtlı çalışanlar işlerini koruyabildi. Ancak, bu çalışanlar normal dönemde elde ettikleri gelirin çok altında bir gelirle yaşamak mecburiyetinde kaldılar. Günübirlik, gerçeklikten kopuk, tutarsız uygulamalar acilen terk edilmezse kurumların profesyonel ve bağımsız hareket etmesi sağlanmazsa maalesef bunun bedelini ödemeye devam ederiz. Üç konu var özgürlükler, adalet ve kurumlar, bunları tekrar sağlayacağınızı söylemeniz bile bugün yaşadığımız sermaye çıkışını durdurur. O sebeple hem Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan hem ekonomi kurmaylarımız tüm tecrübelerini ve birikimlerini ülkemiz için paylaşmaya hazır ve paylaşıyorlar. Acilen ülkemiz için geleceğimiz için çocuklarımız için bu önlemler alınmalı gerekenler yapılmalıdır, samimiyetle söylüyoruz ki doğru hamlelerle Türkiye’miz bu darboğazdan kolaylıkla çıkabilir, karamsarlığa gerek yok biz DEVA Partisi olarak buna hazırız, milletimiz de bize inanıyor güveniyor. Biz de bu güveni boşa çıkarmamak adına gece gündüz çalışıyoruz.