Sözcü Gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan’ın 25 Aralık’taki köşe yazısı dikkatimden kaçmadı. Ben de kaleme aldım. Başlık “Milli Kalmayan Milli Piyango” Her yılbaşı yaklaşırken piyangocuların seslerini duymaz olduk. Piyango bileti satışlarından aldıkları komisyonlarla geçim sağlıyorlardı. Bitti.

1939 yılında kurulan milli piyango özelleştirme ile Demirören ve bir İtalyan’a geçti. Milli Piyango ve şans oyunlarına özen göstermediğim için sadece özelleştirmeden sonra çekiliş sonuçlarına kuponları takip ettim. Hep sıfırı gördüm. Nadiren küçük ikramiyeler isabet etti. Özelleştiğinden şans makineleri yenilendi. Çekiliş yayınları yok oldu.

Özelleşmeden önce İzmir’de olduğum sırada yaşlı Salih dedeye büyük ikramiye isabet etti. Bileti aldığı yeri gördüm. Yaşlılığı sırasında büyük ikramiye çıkan Salih dede hastaneye düşünce ona bakan hemşire ile evlilik yaptı örnek bir davranışla adına sağlık ocağına yaptırdı ve sonrasında öldü. Emin Çölaşan’ın dediği gibi milliliğini yitirdi. Devlet kurumlarına gelirleriyle destek sağlayan Milli Piyango özelleşme ile tarihe karıştı.

Çıkar umuduyla piyango bileti alanlara bol şans!