HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’nin dezenfeksiyon çalışmalarının daha etkili olması için çok ciddi çalışma yürüttüğünü belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman’la birlikte söz konusu araç başında açıklama yaptı.

Sterilizasyon ve dezenfeksiyon aracının birkaç günden bu yana Keşan genelinde çalışma yürüttüğünü ifade eden Helvacıoğlu, “Aracımızı yeni aldık ve hemen hizmete sunduk. Aracımız toplu iş yerlerinin bulunduğu alanları, ana caddeleri, ara sokakları, evlerin bulunduğu siteleri kısacası Keşan’ın her yerini gezerek sterilizasyon yapıyor. Aracımız Keşan’a hayırlı olsun. Biz hemşehrilerimizin sağlığını korumak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Hemşehrilerimizden tek ricamız kurallara uysunlar ve zorunlu olmadığı sürece evlerinden çıkmasınlar” dedi.

Aracın püskürttüğü malzemenin insan sağlığını kesinlikle olumsuz yönde etkilemeyen sterilizasyon ve dezenfekte ürünler olduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman da, “Aracımız 5,5 Kw’lık motorumuzla 200 bar basınç elde ederek dezenfeksiyon püskürtüyoruz. Dakikada 7 litre sterilizasyon ürünü atımı yapılıyor bu araçtan.  Aracın üzerinde 7 tane fan var. 2 mikron kalınlığında pülverize sterilizasyon ürünü atılıyor. Kullandığımız sterilizasyon ürünü virüsler üzerinde etkinliği saptanmış bir ürün. Bu aracı Keşan’ın her yerinde kullanarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacındayız. Araç günde 7 saat çalışarak ilçemizin tüm mahallelerinde gezerek dezenfeksiyon sağlıyor” diye konuştu.