SONGÜL KONAR

Eşme açıklamasında, bu sıkıntılı dönemi toplum olarak en sağlıklı şekilde atlatıp yeniden dağlara, tepelere özledikleri faaliyetlere kavuşacaklarını; bunun için Sağlık Bakanlığı ve Belediyenin uyarıları doğrultusunda şimdilik ortada değil de evde olduklarını belirterek, güzel günlerin herkes için en kısa sürede gelmesini diledi.

“EN İYİ MÜCADELE EVDE KALMAK”

Bu sancılı günlerde vatandaşları evde kalmaya davet etmenin ne kadar zor olduğunu gördüklerini dile getiren Eşme, açıklamasına şöyle devam etti: “Hepimiz biliyoruz ki toplumun sağlığı her şeyin önündedir. Bizler her zaman insanların dışarıya çıkmalarını teşvik etmeye çalışırken, dernek olarak vizyon ve misyonumuzun evde kalmak değil dışarı çıkmak olduğu açık iken bu sancılı günlerde sizleri evde kalmaya davet etmenin ne kadar zor olduğunu da gördük. Belediyemiz ile birlikte sağlık ve güvenlik kurumlarımızın “Virüsle Mücadele Kapsamında” bugüne dek göstermiş olduğu çabaların bölgemizde salgını sınırlı tutmaya çalıştığını da göstermektedir. En başta sağlık alanındakiler olmak üzere ilgili kurumların ve Belediyemizin cansiperane bir şekilde göstermiş olduğu bu çabalar dışında sizleri dışarıya, sokaklara çağıran olur ise lütfen Sağlık Bakanlığı ve Belediyemizin “Evde Kal” çağrılarını anımsatıp onları uyarın, “Bizim dışarı çıktığımızda gerek hasta gerek virüs taşıyıcı olarak sorumluluğumuzu siz mi alacaksınız?” diye sorun ve hatta bizzat Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’nun “Evde Kal Keşan, Kitabını Oku, Hediyeni Al” kampanyasını ve sosyal medyadaki sayısız "Evde Kal" çağrılarını hatırlatın; tüm dünyayı etkileyen bu salgın sürecinde bilim insanlarınca da benimsenen en iyi mücadelenin “Evde Kalmak” olduğu gerçeğini bir kez daha söyleyin; yoğun çalışma temposu içinde psikolojik dengelerin oldukça hassas olduğu bu dönemde sakın ola küçük ince düşünceler arkasına saklanıp polemiğe girmeyin. Gün; polemik, hedef gösterme, ortalıkta gezinme günü değil, toplum sağlığı ile ilgili önlemleri kararlı ve istikrarlı bir şekilde yerine getirme günüdür. Tüm dünyayı etkileyen böylesi bir salgın varken kimse, kimsenin sağlık sorumluluğunu belirlenmiş net görev tanımları olmadan bireysel ya da kurumsal olarak üzerine alamaz. Umarız ki bu sıkıntılı dönemi toplum olarak en sağlıklı şekilde atlatıp yeniden dağlara, tepelere özlediğimiz faaliyetlere kavuşacağız; bunun için Sağlık Bakanlığı ve Belediyemizin uyarıları doğrultusunda şimdilik ortada değil de “Evdeyiz” Güzel günlerin herkes için en kısa sürede gelmesi dileğiyle.”

Eşme açıklamasının sonun da, Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü salgınında, ülke genelinde Sağlık Bakanlığı, yerelde ise Belediye aracılığıyla yapılan “Evde Kal” çağrılarına uyarak haftada 5 gün gerek doğada gerek spor salonlarında yapmış oldukları toplu faaliyetleri iptal ettiklerini ve dernek olarak “Evde Kal” çağrılarına uyum gösterdiklerini söyledi. 

Eşme ayrıca, çevreye örnek olup gerekli uyarıları yaptıklarını; gençler olarak yaşı ilerlemiş kişiler için yapmış oldukları yardım ve destekleri kimseye göstermeden özveriyle uyguladıkları için Büyük DOÇEK Ailesine teşekkür etti.