HABER MERKEZİ

Adeta bahardan kalma bir hava ve yer yer karla kaplı ortam ile katılımcıların "Şifalı Çamur" adını verdikleri zeminde gerçekleştirilen faaliyet bu hafta Hızırilyas Tepe dolaylarındaydı.

Bölgenin en yüksek noktası olan Hızırilyas Tepe'ye bir doğa yürüyüşü düzenleyen Keşan DOÇEK, hafta içi yağışların yumuşattığı zeminde "Şifalı Çamur" ve henüz erimeyen kar keyfini de birlikte yaşadı.

Güneş görmeyen yüksek noktalarda bulunan kar kümelerinde kartopu oynayan yürüyüşçüler Hızırilyas Tepe'den de tüm bölgeyi kuş bakışı izlediler.

Sabah Yeşilköy'den başlayan faaliyet Hızırilyastepe altındaki kır çeşmesinde verilen öğle yemeği ardından Bisiklet Festivalleri için özel olarak hazırlanan ve daha önce parkurda yürüyüş yapan Zigor adındaki İspanyol bir gezginden esinlenerek "Zagor Parkuru" denen güzergâh boyunca pırnallık ve meşelikler arasından devam ederek, öğleden sonra Beyköy'de sona erdi.

Bölgenin güzelliklerini yerinde gözlemleyen ve kuş uçmaz kervan geçmez patikalarını adımlayan doğaseverler bir sonraki etkinliği iple çektiklerini de dile getirdiler.

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) yetkililerinin yaptığı açıklamada, hem bölgenin hem de yakın çevredeki faaliyetlerinin her hafta sonu düzenli olarak devam ettiğini, bu yürüyüşlere herkesin katılabileceğini belirterek gelecek hafta Korudağ eteklerindeki Gelibolu'ya bağlı Kalealtı köyüne bir yürüyüş düzenleyeceklerini ifade ettiler.