AYGÜL KONAR

Klasik Tur Bisikletçiliği kavramının dışında gerçekleştirilecek olan faaliyette, güzergâh nakillerini kendi lojistik araçlarıyla yapacak DOÇEK ekibi; Kapadokya ve Belemedik dışında kendi belirledikleri özel parkurlarda “Demir Atlarla” yol alacak.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Anadolu Medeniyetleri ve Coğrafyası MTB Bisiklet Turu” hakkında yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Neredeyse Anadolu’nun yarısını kapsayan bu turda kanyonlar, geçitler, bozkırlar, kadim uygarlıklar ve Anadolu Erenleri bize rehber olacak.
Hattuşaş, Alacahöyük, Çatalhöyük, Kapadokya, Frigya, Tapduk Emre, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Nallıhan Kuş Cenneti, Belemedik/Çakıt Vadisi, Varda Köprüsü, Meke Gölü, Mavi Boğaz Kanyonu, Gidengelmez Dağları, Ulubey Kanyonu güzergahımız üzerinde uğrayacağımız, tozuna toprağına bulanacağımız, Demir Atlarımızla birlikte rüzgarına, sıcağına karışacağımız bölgeler.

Bereketli ve bir o kadar da birçok uygarlığın gelip geçtiği kadim Anadolu Topraklarında bir yandan ‘Annita’nın Laneti’ni takip ederken bir yandan da ‘Frigyan mod’da bir ‘Muhayyer Kurdi’ makamının tınılarına dokunacağız. Gidengelmez Dağları’nın gizemine yaslanıp Toros Dağları’nın kuzey eteklerindeki Mavi Boğaz Kanyonuna girecek, 1. Dünya Savaşı’nda yapılan Bağdat Demiryolu’nun Torosları aştığı Belemedik Mevkiindeki tünellerde pedal çevireceğiz.

Ankara-Çorum-Yozgat-Kırşehir-Nevşehir-Adana-Konya-Isparta-Uşak-Eskişehir faaliyetin köşe taşlarını oluşturan iller olacak. Bu kapsamda 8 farklı coğrafyada pedallarımız dönerken, 4 noktada ziyaret, 7 ayrı yerde de kamp yapacağız. Benzer bir faaliyeti birkaç yıl önce Avusturya-İtalya arasında tur bisikletlerimiz ile yapmıştık. Bu kez deneyimli Keşan DOÇEK Bisiklet Takımıyla Anadolu Coğrafyasındaki MTB parkurlarını kullanacağız. Dağ Bisikletleriyle, takım halinde ve ardı sıra devam eden bu şekilde kapsamlı bir faaliyet ilk defa yapılıyor. Bunun birçok faaliyete esin kaynağı olacağını ve öncülük edeceğini de şimdiden öngörüyoruz. 2 Temmuz 2021 Cuma akşamı yollara düşeceğiz, bakalım heybemizde ne öyküler toplanacak.