BÜLENT SAYLAM

Gündemin çok çabuk değiştiğini belirten Karatepe, andımızın yargı kararıyla kaldırılmasına tepki gösterirken, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti Kongresindeki kalabalıkları eleştirdi. Karatepe, Keşan gündeminde CHP Keşan Kadın Kolları Başkanının eşya taşıma nedeniyle kesilen ağaç kesmesi ile Keşan Belediye Başkanının ağaç kesilmesi üzerine yaptığı açıklamayı eleştirilerde bulundu. Son olarak da Keşan’da DSP gerçeğine olduğuna dikkat çekerek, “Artık Keşan’da DSP gerçeği vardır ve emin olun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” dedi.

‘TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM,’ BU CÜMLE KİMİ VEYA KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ?

DSP Keşan İlçe Başkanı Taner Karatepe, gündemin çok çabuk değiştiğini belirterek açıklamasına şöyle başladı: “Nereden başlasam hangi konuya değinsem bilemiyorum. Güzel memleketimde gündem o kadar çabuk değişiyor. İzahı olmayan kararlar o kadar çabuk (1 kişi tarafından) alınıyor ki hakikaten gülsek mi ağlasak mı şaşırmış vaziyetteyiz.

Geçen hafta sayın cumhurbaşkanımızın iki dudağı arasından çıkan bir karar ile andımız kaldırıldı. Andımızda ne yazıyordu: ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım,’ bu cümle kimi veya kimleri rahatsız etti? Andımızda başka neler yazıyordu: Ey büyük Atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim’ Bu cümle kimleri rahatsız etti ve sonunda ne diyor: Ne mutlu Türküm diyene!’ bu cümle kimleri rahatsız ediyor? Türklükten bu kadar utanıyorsanız Türkiye Büyük Millet Meclisinde ne işiniz ve bu yasaları kimler için yapıyorsunuz? Benim en çok tuhafıma giden de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu sistem ile meslek sahibi olup medeniyetin beşiği Keşan’da yaşayan arkadaşlar bir tek satır yazamadılar sevgili arkadaşlarım siyaset gelip geçici ideolojik fikirlerimiz ne olursa olsun bu ülkenin kurucusu ve Türklüğümüze yapılan bu hakaretleri nasıl sineye çekebiliyorsunuz çok merak ediyorum.”

İKTİDAR PARTİSİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMAK UĞRUNA SAĞLIĞIMIZI HİÇE SAYIP BİZLERİ ATEŞE ATIYOR

Pandemi nedeniyle 1 yıl kapalı esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Karatepe, açıklamasın şöyle devam etti: “Esnafımız 1 yılı aşkındır ekmek teknesi olan işyerlerini açamıyor bıçak kemiği deldi geçti. Peş peşe intihar haberleri geliyor. Zabıta daire kapılarında ceza kesmek için ayakkabı sayıyor. Babasını bekleyen gariban çocuğuna 900 TL para cezası kesiliyor ama AKP kongrelerine göbek atarak hınca hınç giden partililere hiç bir yaptırım uygulanmıyor ya da uygulanamıyor. Artık şunu anlıyoruz ki ipin ucu kaçmış ülkeyi yöneten iktidar partisi gövde gösterisi yapmak uğruna sağlığımızı hiçe sayıp bizleri ateşe atıyor.”

BU İKİ PARTİ KOMEDİ OYUNLARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

Ağaç kesme olayı ile başlayan süreci değerlendiren Karatepe, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Keşan’a gelecek olursak burada da bir komedi sahneleniyor ve bizler hayretler içerisinde izliyoruz. CHP Kadın Kolları Başkanı ev taşımak için ağacı kesiyor. Sazlıdere katliamına tek kelime etmeyen belediye başkanımız birden bire ağaç sevdalısı yeşil sevdalısı kesilip 500 fidan verelim vs. cümleler ile bu fırsatı kendi lehine kullanma çabasına girişiyor.  Sevgili Keşanlı hemşerilerimiz lütfen ama lütfen bu tiyatroları iyi izleyin sırf oy kaygısı için bozacının şahidi şıracıdır misali aslında bir birlerinin aynısı olan bu iki parti komedi oyunlarına yenilerini ekliyor. İnsanlar geçim sıkıntısından ne yapacaklarını şaşırmış haldeyken bizlerin muhatap olduğu şeyler gerçekten halimizin içler acısı olduğunun göstergesidir.

ROMAN KARDEŞLERİM BÖYLE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR

Yakın zamanda kongrelerini yapacaklarını kaydeden Karatepe, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “DSP olarak önümüzdeki ay içinde kongremizi yapacağız. Aramıza katılan genç arkadaşlarımız ile hedefimiz Keşan siyasetinde söz sahibi olup Keşan’ı yönetmeye talip olmaktır sizlerin arasından yetişen ben kardeşiniz Taner Karatepe sizlerin sorunlarını biliyorum gelin sandıkta bu kibir dağlarını yıkalım bizlere sorumluluk verin sadece seçim zamanı değil her zaman sizlerin yanınızda olalım. Son olarak söylemek istediğim şudur ki Keşan böyle yönetilmeyi hak etmiyor roman kardeşlerim böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Senelerdir vaatlerle kandırılan bu kardeşlerimize kalıcı çözümler üretmek bizim birinci görevimizdir.

Artık Keşan’da DSP gerçeği vardır ve emin olun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.