HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, Keşan Belediyesi Su İşleri Müdürü Bedri Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, ortaokul ve lise öğrencilerine su tasarrufu hakkında bilgilendirmede bulunarak, su tasarrufu kartuşları (Perlatör) dağıttı. Etkinliğin amacının su tasarrufunun önemi konusunda farkındalık oluşturmak olduğu bildirildi.

HER ÖĞRENCİYE SİNEMA BİLETİ, 3 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLECEK

Öte yandan Keşan’da evlerindeki musluklara su tasarrufu kartuşu takacak öğrenciler arasında yapılacak çekilişle 3 öğrenciye bisiklet ve çekilişe katılan her öğrenciye sinema bileti dağıtılacak.

Öğrenciler evlerindeki musluğa takacağı tasarruf kartuşunun fotoğrafını göndererek çekilişe katılabilecek. Su tasarrufu temalı çekilişe katılan her öğrenciye sinema bileti ve 3 öğrenciye bisiklet hediye edilecek.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, tüm canlılar için suyun en önemli değer olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun hızlı artışı ile küresel ısınmanın olumsuz etkileri, sanayileşme gibi nedenler göz önüne alındığında su kaynaklarının öneminin giderek arttığını ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti: "Gelecek yıllarda özellikle büyük kentlerde su ihtiyacının giderek artması beklenmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde gıda ürünlerinin yetiştirilmesinde daha fazla suya ihtiyaç duyulacaktır. İçme ve kullanım suyu olarak tüketiminin yanı sıra tarımsal sulama, enerji üretimi ve turizm gibi birçok alanda istifade ettiğimiz su, yanlış kullanım nedeniyle her geçen gün temizliğini kaybetmekte, kirlenmektedir. Suyun israf edilerek kullanılması ve küresel ısınma gibi nedenlerle su kaynakları her geçen gün azalmakta, sulak ve verimli topraklar kuraklaşarak çölleşmektedir."

Helvacıoğlu, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmenin ilk şartının çevreyi ve doğal kaynakları korumak olduğunu vurguladı.