MEHMET AYTAÇ

Edirne Haber’in haberine göre 5 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, Beğendik’te devam eden alt yapı çalışmalarında bütçenin yetersiz kalmasından dolayı Beğendik Belediyesi’nden gelen yardım talebini meclis gündemine almak istedi. Buna tepki gösteren Edirne Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç ise Edirne’de devam eden altyapı ve asfaltlama çalışmaları bitirilmeden beldelerin alt yapı işinin gündeme alınmasına tepki göstererek önceliğin Edirne olması gerektiğini söyledi.

DİNÇ: “ÖNCELİĞİMİZ EDİRNE OLMALI”

Belediye Meclisi toplantısında söz alan Ayhan Dinç; “Meclis toplantısı başında söylenen gibi önceliğimiz Edirne altyapısı ve kaldırımları olmalıdır.  Bizler de istiyoruz, ilçe belediyelerine yardım edelim ama bir konuda bilgide sunmak istiyorum. Haberiniz yok sanırım, gelen dilekçede TREDAŞ ve altyapı çalışmalarıyla ilgili şeklinde ibraz edilmiş. Bizim yapmış olduğumuz araştırmalarda TREDAŞ en son 2008 yılında çalışmalarını bitirmiş yollar yapılmış şuan yapılan çalışma içme suyu ve şebeke hattıyla alakalı ve orada yapılan çalışmalarda parke taşlar bozulan yerlerin yanında duruyor. Yani sadece parke taş döşenmesi ile ilgili bir işlem yeterli olacaktır. Uygun olursa bu maddenin geri çekilmesini istiyoruz. Edirne’mizin kendi sorunlarını tamamlandıktan sonra çevre ilçelere ve beldelere yardım edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

MADDE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Dinç’e tepki gösterdi. Dinç’e cevap veren Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünya genelinde yaklaşık 1 milyar 500 milyon insana yardım ettiğini açıkladığını hatırlatarak; “Bu konuda bilginiz var mı? Bilginiz var ise iyi. Başka söyleyecek bir şeyim yok” dedi. Yapılan oylamanın ardından Beğendik Beldesi’ne yardım yapılmasını içeren madde, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla geçti.