BÜLENT SAYLAM

Saat 14.00 sıralarında başlayan ziyarette, muhtarlar İlçe Nüfus Müdür Vekili Hatice Uğurlu tarafından karşılandı.

KEMİK: “MUHTARLAR VE KURUMLAR AYRILMAZ BİR BÜTÜNDÜR”

Ziyarette ilk söz alan Abdullah Kemik, şöyle konuştu: “Yaklaşık 2 ay önce Sayın Valimizin özenle üzerinde durduğu muhtarlar federasyonunun tüm kurullarını oluşturduk. Başkanımız Sedat Tosun ilk ziyaretlerini bize gerçekleştirdi. Başkanımızla ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bugün kurumları geziyoruz. Nüfus bizim için önemlidir. Bundan ötürü de, ziyaretimize İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden başladık. Muhtarlar ve kurumlar ayrılmaz bir bütündür. Valilik, Edirne bize muhtarlar konağı yaptılar. Bu yapılar, Edirne Valimiz döneminde gerçekleştirildi ve kendilerine teşekkür ederiz.”

TOSUN: “VATANDAŞIMIZA HİZMET ETMEK AMACIYLA GÖREVE GELDİK”

Kemik’ten sonra söz alan  Sedat Tosun da, konuşmasında şunlara yer verdi: “Muhtarlar olarak, biz bir aileyiz. Biz, onların sorunlarıyla ilgilenmekten büyük bir zevk alıyoruz. Biz, vatandaşımıza hizmet etmek amacıyla göreve geldik ve koltuk sevdamız yok.”

“MUHTAR, TABANIN SESİDİR”

“Muhtarlar olarak, devletten gerekli desteği görüyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Tosun, şunları söyledi: “Ben daha önce bir devlet kurumunda çalıştım ve iki dönemdir muhtarlık görevini sürdürüyorum. Devletimiz her zaman muhtarının yanında ve yanında olmaya devam ediyor. Önemli olan devletin ilgili kurumuna proje getirilmeli. Projeniz hazırsa, hiçbiri geriye dönmez ve ödenek gelir. Ben görev sürem boyunca sunduğum hiçbir projem geriye dönmedi. Muhtarın işi, sadece evrak vermekten ibaret değildir. Muhtar, tabanın sesidir. Devlet ile halk arasındaki sıcak teması sağlar. Halkımız herhangi bir sorunu olduğunda gelip, muhtara bunu iletmeli. Muhtarda yaşanan sorunu çözmek için mücadele eder. Federasyonumuzda, şuanda 348 muhtarımız bulunuyor.”

Ziyaretin sonunda söz alan Keşan İlçe Nüfus Müdür Vekili Hatice Uğurlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.