SONGÜL KONAR

Keşan Belediyesi ile TREPAŞ tarafından 25 Ocak 2021 Pazartesi günü elektrik kullanımına dair protokol imzalandı.

Konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Elektrik Mühendisi Mert Biçer, TREPAŞ Takım Lideri Nail Ürkmez ve TREPAŞ Bölge Satış Uzmanı İbrahim Aktuğ katıldı.

“SON 30 SENEDİR 40 MİLYON TL PARA KAYBETMİŞİZ”

Elektrik konusunda tarihi bir anlaşma yapıldığını ifade eden Helvacıoğlu, “Yılda yaklaşık 4 milyon TL tasarruf sağlayacağız. 22 aydır tasarruf tedbirleri ve kurumsal iş birliklerinin sağlanması konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. Temel amacımız tasarruf, mali disiplin, hızlı çalışma ve verimli işler yapma. İyi bir yönetim sergilediğimizi aldığımız sonuçlardan görüyoruz. En başından beri, enerjinin kıymetini iyi bilip tasarruf için önemli adımlar atacağımızın sözünü vermiştik. Bugün bu kapsamda; TREPAŞ müdürlüğümüz ile yeni bir protokol için bir aradayız. Keşan Belediyesi olarak, TREPAŞ ile imzaladığımız protokol ile belediyemize ait 14 tesiste yaklaşık 7 milyon TL elektrik faturası ödüyorduk. Toplam elektrik masrafımız ise göreve gelmeden önce 12 milyon TL’ye yaklaşmıştı. Bunun 7 milyon TL bedeli sanayi aboneliği kapsamında olması gereken tesislerimize ait. Gereken abonelik işlemleri yapılmamış ve bu tesislerimizde ticarethane aboneliği kullanmışız. Göreve geldikten sonra ticarethane grubunda olan elektrik aboneliğini sanayi grubu aboneliğe çevirdik. Ticarethaneden sanayi grubu aboneliğine geçiş sonrası, ödeyeceğimiz faturalardan %20’lik oranda tasarruf sağlamış olacağız. Altını çizerek söylemek istiyorum; bu sayede, yıllık yaklaşık1 milyon 350 bin TL tasarruf sağlayacağız. Bu işlemlerin son 30 yıldır yapılması gerekirdi ama yapılmamış. Yapılmadığı için elektrikten 30 yılda elektrikten 40 milyon TL kaybetmişiz. Bir dilekçe ile sanayi grubu aboneliğe geçmemişiz. Keşan Belediyesi’ne ait Kadıköy, Kumdere, Yayla içme suyu arıtma tesisleri ve bu tesislere entegre olan içme suyu aktarma merkezleri, yine; Yayla, Erikli atık su artıma tesisleri ile bu tesislere entegre olan atıksu aktarma merkezleri ticarethane aboneliğindeymiş. Bunların sanayi grubu aboneliğinde olması gerek. Son 30 senedir 40 milyon TL para kaybetmişiz. İmzalayacağımız protokol; Keşan Belediyesi’ne ait Kadıköy, Kumdere, Yayla içme suyu arıtma tesisleri ve bu tesislere entegre olan içme suyu aktarma merkezleri, yine; Yayla, Erikli atık su artıma tesisleri ile bu tesislere entegre olan atık su aktarma merkezleri olmak üzere14 adet tesisi kapsıyor. Hiç merak etmeyin, bir kuruşunuza dahi sahip çıkıyoruz. Sizin bir kuruşunuz bizim namusumuz ve şerefimiz” dedi.

2020 yılında TREPAŞ ile %11’lik bir indirim protokolü imzaladıklarını ve1 milyon TL’nin üzerinde tasarruf sağladıklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bugün yine; yıllık bazda bu indirim protokolümüzü 2021 yılı için yeniliyoruz. Yeni imzalanacak olan indirim sözleşmesi kapsamında da belediyemizin 51 adet elektrik aboneliğinden 2021 yılı için yaklaşık %10,5’lik ayrıca bir indirim daha sağlayacağız. Söz konusu 51 abonelik için yıllık olarak 10-12 milyon TL ödediğimizi düşünürsek, bu anlaşmadan da yine yaklaşık 1 milyon TL daha indirim sağlayıp tasarruf etmiş olacağız. Tasarruftan ödün vermeyen mali disiplinden kopmayan bir yönetim anlayışını sürdürüyoruz.”

“CANLA BAŞLA 24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ”

Keşan Belediyesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde SAİS (Sürekli Atık Su İzleme Sistemi) kurulumunu gerçekleştirdiklerinin altını çizen Helvacıoğlu, “Bu oldukça önemli ve bugüne kadar yapılmamış bir uygulamadır. Nisan ayından beri kullanıyoruz. Teşvik kapsamında elektrik enerjisi giderlerinin %50’si geri ödenecek. SAİS ve protokole katılacak olan diğer tesislerimizle yaklaşık 900 bin TL geri ödeme almayı planlıyoruz. Teşvik kapsamında tesisimizde kullanılan ve ödemesi yapılan bir önceki yıla ait bedelin geri ödenmesine dair başvurumuz 2021 yılı Nisan ayında yapılacaktır. Tüm bu anlattıklarımız sadece elektrikten bir yılda yaklaşık 4 milyon TL’lik bir tasarrufu içermektedir. Bu vatandaşımızın parası. Mali disiplinden ödün vermeyen bir anlayışımız var. Belediyeyi nasıl yönettiğimizi tüm vatandaşımıza gösteriyoruz. Bu tasarrufları yapmak zorundayız. Bu söylediklerimizin aksini söyleyen varsa neden yapmadıklarını vatandaşa anlatsınlar. 40 milyon çöpe atılmış. Sağladığımız tasarruf Keşan ve belediyemiz için büyük ve önemli bir kazanımdır. Sağladığımız bu önemli tasarruflar, yine belediyemiz tarafından Keşan’ımıza ve vatandaşlarımıza yatırım ve hizmet olarak geri dönecek. Kaynakların etkin ve verimli şekilde kullanılması hususundaki hassasiyetimize devam edeceğiz.1 kuruşun dahi hesabını verebileceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız tasarruflar ile birçok çalışmayı hayata geçirdik. Keşan’ın geleceği daha da parlak olacak, Trakya’nın en gözdesi olacak. Çalışınca oluyormuş ve çalışmaya yürek ister. Canla başla 24 saat çalışacağız. Bugün bütçemizin %4’ünü tasarrufla geri döndürüyoruz. Sadece elektrikten tasarrufla Belediyemizin 4 milyon TL’si cebinde kalacak” şeklinde konuştu.

Ürkmez ve Aktuğ, protokolün hayırlısı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.