Yazan insan her daim olur araştırıcı

Mutfağına aşık her aşı karıştırıcı

Eleştiren kişi bu aştan atıştırıcı

Kendisini bağlar her yorumu gurmesinde

Eleştiriler teşvik etmelidir yazmaya

Öldürüp de başlamak değil mezar kazmaya

Tevazu sahibi ol gerek yoktur azmaya

Gözümü karartmasın bozar seni çalçene

Yazıma Saffet Kuramaz’ın şiirinin son iki dörtlüğünü eleştirilere örnek olarak yazdım. Her nedense insanoğlu eleştirilere karşı aynı zamanda eleştirenlere karşı kin ve nefret besler. Oysa şu iyi bilinmeli eleştiriler doğruyu bulmaya kılavuzluk eder. Doğruda buluşturur. Bir dönem Milliyet Gazetesi yazarı rahmetli Hasan Pulur 1994 yılında İstanbul “İski skandalı hakkında yazdığı yazıda “Rüşvetin belgesi mi olur P…” eleştirisiyle Türkçe’ye yeni bir deyim kazandırmıştı. O nedenle eleştiriler güzeldir. Eleştirilenler de eleştirebilir.

Başkan olsun yandaş olsun geçmiş dönemi eleştirdim. Kimse beni eleştirme yönüne gitmedi. Hatta yargı yolunu dahi seçmeden kaçındı. Keşan Halkı adına yine eleştiriyorum. Yargı yolu açık cesaret gösteren iki uzman hakkımda suç duyurusunda bulundu. Onları işe alanlar utanmalı. Rüşvet dillerden düşmedi.

1) Aldığınız uzmanların çoğunun soy kütüğünü bilmeden yerel yönetime neyin karşılığında aldınız?

2) Çalışırken Keşanlı çocukları hangi suçla işten çıkardınız? Amaç uzmanlara yer açmak mı?

3) Alınan bu kişilere müdürlük verirken yerli bu işi yürütecek kimse yok muydu?

4) 8 işçi bordrosunda 7 işçi 1,5-2 bin TL alırken işçi 2017 yılında 4.600 TL hangi ölçü belirlendi? Belge bordro mevcut gösterebilirim.

5) Bir emniyetçi Keşan’a tayinle gelip oğlunu işe aldırıyor bitmedi kız arkadaşını da aldırıyor. Bu ne demek? Keşanlı iki çocuğu işsiz bırakmaktır. Ayrıca bunlar işçi diğer işçiler gibi dışarıda olması gerekirken içeride memurdan daha rahat görev yapıyorlar. (Çift maaş, çift ikramiye 12 adet) Soruların muhatabı geçmiş dönem beş kişiye aittir. Keşan Halkı kişileri seçimde affetmemeli. Gelibolu, Malkara, Şarköy gezdiğim bu belediyeler alınmış uzmanları becayiş yoluyla memleketlerine gönderdi. Merak edilirse giriş ve çıkışımda mal varlığımda öğrenilebilir. Emekli olmadan önce (2017 yılı) Sayın Başkan’a yardımcı tarafından bir çift yalakanın biri yüzünden gidiyorum dediğimde “otursun oturduğu yerde” cevabı iletildi. Ne yazık çok geç anladı ama araba devrilmiş oldu. Ben yine Keşan Halkının arasındayım.