AYGÜL KONAR

Arıcan, açıklamasında, sahildeki işyerlerinin açılmak için hazırlıklara başladığını söyledi.

“HERKESİN BEKLENTİSİ BÜYÜK” 

Araç geçişleri çok hızlı olduğu için yollarda kasislerin yapılacağını belirten Arıcan, şunları söyledi: “Belediye yol çalışmalarına başladı. Yollarda ot biçme çalışmalarına da başlandı. Köylere Hizmet Götürme Birliği de yol çalış- malarına bu hafta başlayacak. Araç geçişleri çok hızlı olduğu için yollarda kasisler yapılacak, çalışmalar yollarda temizlik çalışmalarıyla devam edecek. Pandemi inşallah azalır da bu yıl rahat bir yaz dönemi geçiririz. Sahildeki işyerleri de açılmak için hazırlıklarına başladı. Herkesin beklentisi büyük. Daha iyi olacak diye düşünüyoruz. Pandemi bitene kadar kurallara uymaya devam edeceğiz. Köyde birçok vatandaşımızın koronavirüs aşısı yapıldı. Vatandaşımız yine de maske mesafe ve hijyenine dikkat edecek. Aşı vuruldu diye virüs bitti gibi bir şey de yok. Biz tedbirlerimize devam edeceğiz. Bazı esnafımız dükkânlarını açmaya başladı, yaz sezonuna hazırlanıyor. İnşallah daha iyi bir yaz sezonu geçiririz. Bazı esnafımız çok uzun zamandır kapalıydı, durumları da belli. İnşallah daha iyi dönem geçer de esnaf en azından harcını borcunu öder, rahatlamaya gider.”

“BU SEZON İNŞALLAH HEPİMİZ İÇİN İYİ OLUR” 

Yaz sezonunda Yayla’ya gelecek vatandaşların kurallara uymaya devam etmeleri gerektiğini önemle hatırlatan Arıcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Pandemiden dolayı geçen yıl çok sıkıntı yaşandı, sezon kısa sürdü. Ev sahiplerinde de sıkıntılar oldu,

evlerini kiraya veremediler. Bu yıl kış döneminde evinde kalan çok oldu. 17 günlük kapamada Yayla Sahili çok kalabalıktı. İlaç konusunda, ihtiyaçlar konusunda vatandaşlara yardımda bulunduk. Yaz sezonunda gelen vatandaşlarımız kurallara uymaya devam etsinler. Bu sezon inşallah hepimiz için iyi olur. Bu hepimizin sağlığı için. Şehirde oturanlar da artık bunaldı. Yoğunluk olacak belki ama kurallara uymaya devam edeceğiz. Herkes ne yapacağını biliyor.”