HABER MERKEZİ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı, Uğurcan Urgan ve Genel Sekreter Erdem Başak’ın da bulunduğu ziyarette Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Enez Kaymakam’ı Göktaş’a Keşan TSO’nun pandemi sürecinde yaptığı çalışmalar ve Saros bölgesi için planladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Dün, saat 13.30’da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette Başkan Şapçı, ilçe ekonomisinin tarımla birlikte büyük oranda turizme bağlı olmasından dolayı bölge içerisinde özellikle Enez’in pandemi sürecinden yoğun olarak etkilendiğini belirtti. Şapçı, “Saros Körfezi’miz bölge ekonomisine değer katan bir potansiyele sahip. Kültürün, tarihin, yeşilin deniz-kum ve güneşle bir arada olduğu Enez, gelecekte Saros Körfezi’nin en önemli turizm bölgesi olacak. Pandemi sürecinin etkilerini değerlendirmek için bölgede faaliyetlerini sürdüren firmalarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Pandemi koşullarına karşı ticari hayatı korumak için ortak akılla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı alınan pandemi önlemlerini dikkatle uygulayarak önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanmalıyız” dedi.

Başkan Şapçı, konuşmasının devamında, Enez’de Kaymakamlık ve Belediye’nin önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlar ile güç birliği yaparak oda faaliyetlerini artırdıklarını belirterek, Keşan–Enez Karayolu’nun genişletilmesi ve daha verimli hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Enez Limanı’nın işlevselliğini artırarak daha faal hale getirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.Saros Bölgesi’nin lojistik avantajlarıyla birlikte tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak bölgesel ticarete sunulacak katkılar da ziyaretin gündemi oldu.