Keşan Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında dün, engelliler ve ailelerine kahvaltı verdi.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen, saat 10.00’da başlayan ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir’in sunumunda yapılan kahvaltıya engelli vatandaşlar ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Meclis üyeleri Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı  İsmail Büyükkayhan, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz ve Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez ile Keşan ve İpsala rehabilitasyon merkezleri yetkilileri, engelli öğrencileri ve aileleri de katıldı.

ENGELLİLER MERKEZİ İLE İLGİLİ İMAR KONUSU GÜNDEME GELECEK

Programda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ilk olarak tüm Engellilerin Engelliler Haftası’nı kutlayarak, “2005 yılından bu yana Engelliler Haftası’nda gerçekleştirdiğimiz kahvaltılardan birini daha bugün gerçekleştiriyoruz. Keşan Belediyesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Engelliler Kahvaltısı’nda bu yıl yine birlikteyiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Değişen hayat şartları içersinde engelli vatandaşlarımızın sorunlarını her geçen yıl bir nebze de olsa ülke genelinde rahatlatıcı çalışmalar yapılmaktadır. Biz de gerekli çalışmaları yapmaktayız. Muhtemelen Haziran ayındaki meclis toplantımızda Engelliler Merkezi ile ilgili imar konusu da gündeme gelecek ve ben buradan şimdiden müjdeyi vereyim. Meclisten geçtikten sonra bunun hayata geçirilmesi için elbirliğiyle mücadele edeceğiz. Bu aşamada da her zaman yanınızda destek olacağız ve sizlerin yanında olacağız. Emine Sönmez hanımda yıllardan beri bu konuda gayret ediyor. Buradan hem kendisine hem de tüm engellilere bunun müjdesini vereyim dedim. Ankara ise Ankara beraber gideceğiz. Haziran meclisinde tescilden geçecek. Engelli Yaşam Desteği Merkezi ve Huzurevi ikisi bir arada kompleks halinde olacak. Yeni imar planlarında yerini ayırttık. Onaylanacak, onaylandıktan sonra da işin yapım aşamasına hayata geçirilmesi için süreç başlayacak. Hepinize hayırlı olsun. Sevgiyle kalın hiçbirinize Allah acı göstermesin. Sağlıkla kalın, iyi günler geçirin. İyi günler sizlerin olsun afiyet olsun.”  dedi.

ORGAN BAĞIŞININ DİNEN VE TIBBEN BİR SAKINCASI YOKTUR

Özcan, konuşmasının ardından Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı  İsmail Büyükkayhan, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz ve Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez’e Keşanlı seramik bayan kursiyerlerinin yaptığı ve Keşan’ı simgeleyen yel değirmeni biblolarını hediye etti.

Ardından Keşan Ortopedik Engelliler Derneği üyesi olan ve organ bağışı sözleşmesi imzalayan Emin Şen’e de Özcan tarafından yel değirmeni biblosu hediye edildi.

Mehmet Özcan, organ bağışı ile ilgili, bu sefer belediye başkanı olarak değil, bir hekim olarak konuşmak istediğini belirterek, “Modern çağda değişik sebeplerle kazalar olsun, yeni yeni türeyen hastalıklar olsun organ yetmezliği olup da organ bulamayıp yaşayabilecek bir sürü insanımız hayata veda etmek zorunda kalıyordu. Organ bağışlamanın ne insanlık açısından ne de din açısından hiçbir sakıncası olmadığını tıbben ben söylüyorum. Bunun dinen de bütün din alimleri ifade ediyorlar. Sakın böyle günah şeklinde düşünülmesin. Bu bir insanlık görevidir. Nasıl olsa biz öldükten sonra organlarımız toprak olacak, çürüyecek gidecek. Belki yaşama şansı olan birkaç kişiye bir umut ışığı olur. Bu duyarlılığından dolayı da Emin kardeşime çok teşekkür ediyorum. Gerekli yasal işlemlerde tamamlandı. Sağlık Bakanlığı’nın prosedürleri yerine getirilmiş. Hayırlı olsun. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a kendilerine verdiği destekten dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim ederken, Özel Keşan Doğru Cevap Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi de Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz’e bir buket çiçek hediye etti.

Ardından Doktor Hümeyra Demir de organ bağışı ile ilgili Sağlık Bakanlığı Kartı’nı Şen’e iletti.

Dernek başkanları da kendilerini her zaman hatırlayan ve destek veren Özcan’a teşekkür ettiler. Kahvaltı, müzik eşliğinde engellilerin coşku ile eğlenmesi ile devam etti.