HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve KİSEV işbirliğinde Trakya Kalkınma Ajansı'na hazırlanan ‘Engelsiz Keşan’ projesi kapsamında yapılacak parkın temel atma töreni, saat 14.00’te, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gerçekleştirildi.

Törene, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, engelliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, özel durumu bulunan insanların hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini belirterek, “Benzeri birçok adım attık ve atmaya da devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizi sosyal yaşamın içerisinde tutacak projelere Keşan’da da öncelik veriyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki bir kentin huzuru ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. İşte tam bu noktada da bugün bu hayırlı yatırımlardan birinin temelini hep birlikte atacağız. Trakya Kalkınma Ajansımız ile birlikte yol aldık, KİSEV’le ilgili birlikte yol aldık, kaymakamlığımızın kurumları ile yol aldık, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile birlikte yol aldık, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte yol aldık ve belediyemizin paydaşlığıyla hep beraber bu tesisi inşallah bugün temelini atıp, 8 ay sonrada bitirmeyi planlıyoruz. 2500 metrekarelik park alanını gerçekleştiriyoruz. 744 metrekarelik kauçuk zemini, 515 metrekarelik çim alanı, 900 metrekarelikte yaya yolu, engelsiz oyun grupları ve spor serilerinin de olacağı bir yer olacak. Müzik, hareket, sanat, zanaat atölyelerini içerisinde barındıran kütüphanesiyle, kafesiyle, sosyal alanlarıyla birlikte çok özel bir merkezi gerçekleştiriyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği bizim için çok önemliydi. Tamamlandığında örnek bir engelsiz yaşam merkezi olacağını da hep birlikte göreceğiz” dedi.

ÖZEL BİR YER BULMAMIZ GEREKİYORDU

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, Keşan için özel bir gün yaşandığını ifade ederek, “Bundan yaklaşık 2 yıl önce, pandemi döneminde Keşan için ne yapılabilir diye başkanımı ve ekibi ile konuşurken farklı projelerden bahis açıldı. 4-5 proje üzerinde hem fikir olduk. Bunlardan bir tanesi de engelsiz yaşam parkı projesiydi. Bu kapsamda 1-2 ay boyunca birçok yer gezdik. Özel bir yer bulmamız gerekiyordu. Burayı bulduk. Onların hem günlük, hem sosyal yaşamlarını, hem de varsa sağlık açısından rehabilite edilmeleri ile ilgili alanların oluşturulması önemliydi. Onların Keşan’ın üretimine, Keşan’ın ekonomisine, sosyal hayatına katkı sağlayacağı bir şey bulalım dedik. Ve dedik ki, Keşan’ın hatıralarını, Keşan’ın tanıtımını yapabilecek ürünler var ama az. Dedik ki, bu özel kardeşlerimizle beraber Keşan’ın tanıtımına hediyelik eşya üretimi noktasında gelelim bu kardeşlerimizle beraber bir yer kuralım. Bu kardeşlerimiz gelsinler Keşan’ın tanıtımı için hediyelik eşya tasarlasınlar, üretimini yapsınlar, yapılanları da zincir marketlerde, turizm yerlerinde satsınlar. Böylece hem sosyalleşme imkanı bulsunlar hem de ailelerine, kendilerine ekonomik kazanç sağlasınlar. Bu merkez uzun vadede kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya dönüşsün istedik” diye konuştu.

GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ KURULMUŞ

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise çok hayırlı bir işe temelini atarak imza attıklarını kaydederek, “Buradaki iş engeli kardeşlerimize bir iş kazandırmaktan daha öte anayasal bir sorumluluğu yerine getirmektir. Anayasamızda devletin 4 temel prensibinden bir tanesi de sosyal devlet olma ilkesidir. Yine anayasada yer alan eşitlik ilkesi tüm vatandaşlarımız için geçerlidir. Dolayısıyla bizlerin kamu idarecilerinin görevlerinden bir tanesi vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden herhangi bir engel, kısıtlama, mani olmadan en üst seviyede yararlanmalarını temin etmektir. Dolayısıyla bu parkta bu yüce amaca hizmet edecek, önemli faaliyetlerden bir tanesi olacak. Hakikaten güzel bir işbirliği kurulmuş. Bu noktada ben emeği geçenleri tebrik ediyorum. Güzel bir iş birliğine imza atılmış. Yılsonunda da inşallah yine burada hep birlikte bir araya gelerek, buranın açılışını yapacağımızı umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, Engelsiz Yaşam Parkı’nın temelinin atılmasıyla son buldu.