SONGÜL KONAR

Erikli Köyü Sahili'nde yaşanan su sorununun ortadan kaldırılması için Keşan Belediyesi eliyle başlatılan çalışmalar kapsamında, Koruklu Köyü, Yayla Köyü ve Erikli Köyü'nden boru hattının geçmesiyle bozulan yolların yapımı gündeme geldi. Boru döşeme işlemlerinin ardından, yaz mevsiminin de gelmesiyle araç geçişinin arttığı köylerde, yolların yapılması yönündeki beklentilerin gelecek hafta karşılanacağı belirtildi.

ÇALIŞMA BİR NOKTADAN BAŞLAYACAK

Konuyla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile konuyu görüştüklerini dile getirerek, "Kazılan yerler yeniden dolduruldu ve artık koyulan malzeme yerine oturdu. Artık yolların yapılması gerekiyor. Yolların hafta içi yapılacağı söylendi. Bizim amacımız da yolların biran önce yapılması. Çalışma bir noktadan başlayacak ve ilerleyecek”  ifadelerine yer verdi.

“YOL KENARLARININ AÇILMASI TRAFİK GÜVENLİĞİ AÇISINDAN İYİ OLACAKTIR”

Erikli Köyü'ndeki en büyük sorunların yol ve su olduğunu, su sorununun da, bağlantıların yapılmasının ardından çözüme kavuşulmasını beklediklerini ifade eden Yıldız, "Çeltik Köyü ile Erikli Köyü arasındaki yolun kenarlarında bulunan ağaçlar ve otlar ciddi anlamda büyüdü. Dolayısıyla trafik işaret levhaları, otlar ve ağaçlardan dolayı görülmüyor. Bu durum sürücüler açısından çok sıkıntılı. Yol kenarlarının açılmasına yönelik bir çalışma yapılması, trafik güvenliği açısından iyi olacaktır” şeklinde konuştu.